Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Paște 2020. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel creștinilor ortodocși din România

Paște 2020. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel creștinilor ortodocși din România

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Apr 2020, 11:51
Paște 2020. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel creștinilor ortodocși din România Foto: basilica.ro Eveniment

Ca în fiecare an, Patriarhul Daniel a transmis românilor un mesaj cu ocazia sărbătorilor de Paște 2020. Într-un an atipic, când omenirea a fost lovită de pandemia de coronavirus, Prefericitul Părinte face la situaţia actuală şi îndeamnă la rugăciune.


 

Pastorala Patriarhului Daniel de Sfintele Paşti 2020


 

Patriarhul României evidențiază în mesajul său către credincioși Taina Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. IPS Daniel îi îndeamnă pe oameni să nu își piardă nădejedea nici chiar în aceste momente dificile, de încercare a credinței, ci să ceară stăruitor ajutorul lui “Hristos Cel răstignit şi înviat, Care, tainic, dar real, cunoaşte viaţa noastră cu toate încercările”, potrivit basilica.ro.


 

Patriarhul Daniel face apel la rugăciune


 

Părintele spune că cel mai mare bine pe care îl putem face pe timpul pandemiei este să ne rugăm. Să ne rugăm pentru cei care s-au îmbolnăvit, dar și pentru medicii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19. Nu sunt uitați nici voluntarii care îi ajută pe cei bolnavi ori pe cei care sunt izolați și nu pot ieși din casă pentru a-și face cumpărăturile sau a-și achiziționa medicamentele necesare lună de lună. De asemenea, în rugăciunea tuturor ar trebui să fie amintiți  toţi cei ce lucrează cu devotament pentru sănătatea şi binele poporului român.


 

Hristos a înviat! Mesajul Patriarhului Daniel pentru Paște 2020


 LEGĂTURA NEȘTIUTĂ dintre JADOR de la „Puterea Dragostei” și Emi Pian: Abia acum FANII manelistului au rămas INTERZIŞI

Preafericitul Părinte amintește în Pastorala de Sfintele Paști că Învierea Domnului este biruința iubirii Lui. Astfel că nu ar trebui să ne temem și să cădem în deznădejde în fața crizei generate de noul coronavirus.

Iisus Hristos, amintește IPS Daniel, a fost răstingnit din invidia şi ura unor cărturari şi farisei, dar răstignirea sa a mântuit lumea, a biruit păcatul, iadul şi moartea, pregătind astfel învierea tuturor oamenilor la sfârșitul veacurilor.

Așadar capitole din Matei, Marcu, Ioan sau Luca reamintesc oamenilor Iisus îi iubește pe oameni și nu lasă sufletele lor să piară în intuneric.


 

Cântările din noaptea de Paşti, când se ia Lumina Sfântă


 

Patriarhul Daniel mai vorbește în mesajul său transmis românilor cu ocazia sărbătorilor de Paște 2020 și despre cântările din Spătămâna Luminată, de cele din Marea Sâmbătă, dar și de cântarea din noaptea de Înviere.

„Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului”, spune Sfântul Ioan Gură de Aur.

Patriarhul Daniel vrea să transmită prin acest citat biruința lui Hristos asupra morţii şi asupra iadului.

În aceste timpuri când oamenii sunt speriați din cauza pandemiei de coronavirus este important ca toți să își amintească imaginea icoanei  ortodoxe a Învierii Domnului, care ne prezintă pe Mântuitorul Hristos coborând la iad cu sufletul Său îndumnezeit.


 

Totul este posibil cu iubire, spune Patriarhul Daniel


 

Întrucât este biruitor al păcatului, al iadului şi al morţii, precum şi dătător al vieţii veșnice, Domnul Iisus Hristos a făgăduit tuturor celor care cred în El viaţa veşnică, amintește Părintele în mesajul de Paște 2020.

“Aşadar, credinţa în Înviere ne ajută să nu ne pierdem nădejdea în faţa greutăților vieţii, ci să cerem mai stăruitor ajutorul lui Hristos Cel răstignit şi înviat, Care, tainic, dar real, cunoaşte viaţa noastră cu toate încercările ei”, transmite Patriarhul Daniel.

În încheierea Pastoralei, Patriarhul Daniel urează tuturor creștinilor români, din țară și din străinătate, sănătate şi pace, bucurie şi speranţă și adresează salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!


 

Lumina Sfântă, adusă de voluntari în noaptea de Înviere


 

Amintim că autoritățile au informat că românii vor putea ieși în noaptea de Înviere în proximitatea casei pentru a lua Lumină de la voluntarii Patriarhiei Române.

Din cauza pandemiei de coronavirus, slujba va putea fi ascultată tot din proximitatea casei, fără însă a fi voie ca oamenii să se deplaseze la biserică.

De asemenea, pâinea binecuvântată, stropită cu agheasmă şi vin, numită „Paşti”, va fi ambalată igienic și va fi distribuită oamenilor care îi vor aștepta la porți sau în proximitatea casei pe voluntarii Patriarhiei Române.


 

Spovedania și Împărtășania se va face acasă de către preot


 

Patriarhia Română spune că toți credincioșii pot solicita venirea preotului casă, pentru tainele spovedaniei și împărtășaniei.


 

Candele aprinse de oameni pe balcoane, în Noaptea de Înviere


 

De asemenea, Patriarhia Română îi îndeamnă pe credincioși să iasă cu lumânări sau candele aprinse pe balcon sau în curțile caselor adresându-și, de la distanță, “Hristos a Înviat!”


 

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel,   Patriarhia Romana,   COVID-19,   Paste 2020