Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OTRAVA DIN FARFURIE! PRODUSELE tradiționale care te pot UCIDE de SĂRBĂTORI! AVERTISMENTUL specialiștilor

OTRAVA DIN FARFURIE! PRODUSELE tradiționale care te pot UCIDE de SĂRBĂTORI! AVERTISMENTUL specialiștilor

Un articol de: - 21 Mar 2018, 11:13
OTRAVA DIN FARFURIE! PRODUSELE tradiționale care te pot UCIDE de SĂRBĂTORI! AVERTISMENTUL specialiștilor Eveniment

Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, ANPC trage un semnal de alarmă! Specialiștii sfătuieşte consumatorii să cumpăre peşte şi produse din peşte numai din locuri autorizate şi să ceară mereu bonul de casă. În caz contrar produsele achiziționate pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

”Riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a explicat Directorul ANPC Paul Anghel, citat de Mediafax.

Acesta precizează că achiziționarea în condiții neconforme nu oferă posibilitatea asigurării condiţiilor optime de transport, depozitare şi comercializare.

Protecţia Consumatorilor recomandă atenţie în ce priveşte aspectul exterior al produsului, urmărirea modului de etichetare: ”Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţă mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, aspect de vechi. Refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte pentru care aveţi îndoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare. (...) Refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită. La cumpărarea peştelui şi produselor din peşte solicitat şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea produsului”.

Citeşte mai multe despre:   ANPC,   Paste