Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pastorul din Bistrița și fiul său, uciși la Satu Mare, au fost duși pe ultimul drum de sute de oameni (VIDEO)

Pastorul din Bistrița și fiul său, uciși la Satu Mare, au fost duși pe ultimul drum de sute de oameni (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Aug 2013, 21:08
Pastorul din Bistrița și fiul său, uciși la Satu Mare, au fost duși pe ultimul drum de sute de oameni (VIDEO) Eveniment

Ancheta în cazul dublului asasinat din Satu Mare este în plină desfăşurare! Cu toate acestea, nici la această oră, anchetatorii nu pot explica modul în care maşina cu pastorul şi fiul său a ajuns de la Bistriţa la Satu Mare. Oamenii legii au mai multe piste, inclusiv pe cea a jafului. Se pare că pastorul avea deseori sume mari de bani la el, din donaţii. Pastorul neoprotestant Adrian Blaga şi fiul său, Timotei, au fost conduşi vineri pe ultimul drum la o capelă din Bistriţa, de sute de oameni.

Dispariția pastorului a fost semnalată de soția acestuia, însă nimeni nu știe cum a ajuns mașina cu cele două victime în județul Satu Mare. Familia bărbatului spune că acesta plecase de acasă, de la Bistriţa, ca să caute un loc unde să organizeze o tabără pentru copii cu handicap. Nimeni nu ştie cum a ajuns tocmai la Satu Mare şi cum s-a ajuns la crimă. Anchetatorii au mai multe piste, printre care şi cea a jafului. Potrivit apropiaţilor, bărbatul avea deseori asupra lui sume mari de bani, din donaţii.

Potrivit necropsiei, pastorul evanghelic găsit mort alături de fiul său, într-o autoutilitară în judeţul Satu Mare, era în viaţă în momentul în care asasinul a incendiat microbuzul. Ba mai mult, pastorul şi fiul său prezentau multe leziuni pe corp, printre care şi tăieturi în jurul gâtului. Pe autoturism au fost descoperite, de asemenea, urme de sânge, care au indicat faptul că victimele au fost urcate prin portbagaj pe bancheta din spatele dubiţei.

Având în vedere leziunile pe care le aveau cei doi, anchetatorii consideră că sunt mai mulţi autori ai crimelor.

Poliţiştii şi procurori au mai multe ipoteze. Una dintre acestea ar fi aceea că pastorul a scos o sumă importantă de bani din bancă, după care a fost asasinat.

Anchetatorii au aflat că pastorul bisericii neoprotestante din Bistriţa Năsăud primea în fiecare lună, pe data de 5, o sumă de bani consistentă de la biserica-mamă din Statele Unite. Evenimentul Zilei scrie că banii ce proveneau din America erau destinaţi pentru plata salariilor angajaţilor din cadrul bisericii. Iar explicaţia crimei ar fi că pastorul a fost ucis pentru a i se lua donaţia primită de peste Ocean.

Sute de oameni au participat la funeraliile pastorului Adrian Blaga şi ale fiului său, Timotei, în vârstă de doar nouă ani.

La înmormântare au fost prezenţi membri ai comunităţii neoprotestante, rude, prieteni ai familiei, dar şi colegi de şcoală şi de club ai lui Timotei, care pratica lupte greco-romane la un club din Bistriţa.

Slujba de înmormântare, care a avut loc la Capela Mortuară Bistriţa, a fost oficiată de pastori de la biserica unde Adrian era pastor asistent.

Pastorul din Bistrița și fiul său, duși pe ultimul drum de sute de oameni
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bistrita,   Stiri Satu Mare