Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhia Română, apel la Guvern în cazul copiilor români adoptați de un cuplu britanic de homosexuali

Patriarhia Română, apel la Guvern în cazul copiilor români adoptați de un cuplu britanic de homosexuali

Un articol de: - 04 Iul 2016, 13:31
Foto:ziaruromanesc.net Eveniment

Într-un comuncat de presă, Patriarhia Română își exprimă solidaritatea cu Florin Barbu şi Claudia Racolta.Copii acestora au fost luați de către autoritățile britanice și dați unui cuplu de homosexuali.

"Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual.
Biserica susţine constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali.

În acest sens, soluţia de protecţie aleasă de autorităţile britanice contravine Convenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică, notează basilica.ro

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităţilor britanice reanalizarea cazului şi identificarea unei soluţii care să ţină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuţi şi educaţi în familia lor naturală."

Florin Barbu şi Claudia Racolta se luptă cu autoritățile britanice pentru ca copii lor să revină acasă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Patriarhia Romana
 
Loading...