Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhia Română, despre decizia CCR privind orele de religie: „Luăm act cu mâhnire de decizia Curții, discriminatorie şi umilitoare pentru această disciplină”

Patriarhia Română, despre decizia CCR privind orele de religie: „Luăm act cu mâhnire de decizia Curții, discriminatorie şi umilitoare pentru această disciplină”

Un articol de: B1 TV - 13 Noi 2014, 18:13
Patriarhia Română, despre decizia CCR privind orele de religie: „Luăm act cu mâhnire de decizia Curții, discriminatorie şi umilitoare pentru această disciplină” Foto: lefrigaro.ro Eveniment

Religia nu mai este obligatorie în școli. Curtea Constituțională a decis că obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în "Legea Educaţiei" este neconstituţională.

Judecătorii Curţii au apreciat că cei care trebuie să facă o solicitarea sunt părinţii care doresc ca orele de religie să fie urmate de copiii lor în şcoală.

"Patriarhia Română ia act cu mâhnire de decizia Curţii Constituţionale a României, discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie. Nu comentăm acum contextul sau împrejurările în care a fost luată această decizie, ci aşteptăm publicarea motivaţiei a acestei decizii. O majoritate a Curţii Constituţionale, neprecizată încă, a cărei motivaţie urmează să o cunoaştem oficial doar după publicarea deciziei în Monitorul Oficial a shimbat jurisprudenţa existentă într-un mod surprinzător şi contrar tradiţiei constituţionale şi legislative a României de până la acest moment", a afirmat într-un comunicat Patriarhia Română.

Reacţia Patriarhiei Române vine după ce Curtea Constituţională a decis că religia nu se va mai preda obligatoriu în şcoli.

Judecătorii Curţii au hotărât că articolul din "Legea Educaţiei " care prevede că elevii care nu doresc să studieze această disciplină trebuie să facă o cerere este neconstituţional. Magistraţii au apreciat că cei care trebuie să facă o solicitare sunt părinţii care doresc ca această disciplină să fie studiată de copiii lor la şcoală.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhia Romana,   religie,   CCR,   neconstitutional,   BOR