Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel (BOR): Îi felicităm pe toți cei care poartă masca și păstrează distanța. Virusul e foarte viclean

Patriarhul Daniel (BOR): Îi felicităm pe toți cei care poartă masca și păstrează distanța. Virusul e foarte viclean

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iun 2020, 17:12
Patriarhul Daniel (BOR): Îi felicităm pe toți cei care poartă masca și păstrează distanța. Virusul e foarte viclean Foto: basilica.ro Eveniment

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioșii prezenți luni la Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să respecte recomandările medicale și normele pentru limitarea răspândirii COVID-19 și i-a felicitat „pe toți cei care poartă mască și păstrează distanța” în lupta „cu acest virus foarte viclean”.
 

Patriarhul Daniel (BOR): Îi felicităm pe toți cei care poartă masca și păstrează distanța. Virusul e foarte viclean


 

„Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile este foarte important „să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi”, a afirmat Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

El a subliniat că „sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem”.

„Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai adăugat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
 

Ușile bisericilor din România, închise timp de trei luni pe fondul pandemiei de coronavirus


 

Reluarea slujbelor în interiorul bisericilor din România a fost prevăzută de a treia etapă de relaxare a restricțiilor, cea din 15 iunie, când au fost redeschise și centrele comericale. Mai mult decât atât, deși părea că autoritățile pregătesc o nouă îmblânzire de măsuri, numărul de cazuri noi de COVID-19 din ultimele zile a ridicat semne de îngrijorare.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile cu atribuții de control, de la Ministerul de Interne - Poliție și Jandarmerie - până la Ministerul Sănătății, cu DSP-urile, ANPC și ANSVSA, pentru a face o analiză a planurilor de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și e risc de transmitere a virusului crescut din cauza asta. Și pe plajă, dacă la înseput așezarea a fost în regulă, apoi lucrurile s-au schimbat. Înțeleg că e aglomerație, dar trebui respectate regulile. Și la terase la fel. M-au îngrijorat, vă spus sincer, am văzut imagini în care aproape nu se mai respectau regulile. Miercuri voi da un semnal de moblizare la maxim a instituțiilor, care nu are alt scop de cât sănătatea cetățenilor. Orice măsură de relaxare va fi analizatăîn structruile de specialiști. Dacă vom lua noi măsuri,  le vom anunța public. Evoluția în ultimele zece zile e una care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialiștii e unul în etape, din 15 în 15 zile, și e necesară o evaluare înainte de a adopta noi măsuri”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel