Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Cotroceni. Șeful BOR a sfințit catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni (VIDEO)

Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Cotroceni. Șeful BOR a sfințit catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2015, 13:26
Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Cotroceni. Șeful BOR a sfințit catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni (VIDEO) Eveniment

Patriarhul Daniel a fost primit, miercuri, la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis pentru a sfinți catapeteascma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni.

La slujba de sfințire, șeful bisericii Ortodoxe Române a folosit din nou celebrul miruitor, o tijă telescopică modernă, ce seamănă foarte bine cu un trafalet pentru zugrăvit.

Iohannis a declarat că este o “mare onoare” să-l primească pe Patriarhul Daniel la Palatul Cotroceni. La rândul său, acesta i-a dăruit președintelui o icoană.

Patriarhul Daniel s-a întreținut și cu șefa protocolului de la Cotroceni, Delia Dinu.  Vădit interesat de prezența acesteia, Înaltpreasfințitul  i-a ținut un discurs călduros și i-a promis că îi trimite și ei o icoană la fel cu cea a lui Iohannis, scrie breakitngnews24.ro.

Trafaletul folosit de IPS Daniel la sfințire a provocat multe ironii în presa națională și internațională. Patriarhia a reacționat explicând că instrumentul este, de fapt, o tijă de sfințire, un miruitor extensibil.

Biserica din curtea Palatului Cotroceni a fost ctitorită, în urmă cu 330 de ani, de domnitorul Șerban Cantacuzino. Lăcașul de cult care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului a fost dărâmat în 1984, în timpul regimului Ceaușescu, și refăcut după Revoluție, iar în 2009 a fost sfințit de Patriarh în prezenta președintelui Traian Băsescu.

Patriarhul Daniel, cu trafaletul la Palatul Cotroceni

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel,   Klaus Iohannis,   Cotroceni,   Biserica Ortodoxa Romana