Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel la întoarcerea din Creta: „Bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă a Bisericii celei Una”

Patriarhul Daniel la întoarcerea din Creta: „Bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă a Bisericii celei Una”

Un articol de: - 27 Iun 2016, 14:06
Patriarhul Daniel la întoarcerea din Creta: „Bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă a Bisericii celei Una” Foto: basilica.ro Eveniment

Ierarhii românii s-au întors de la Sfântul și Marele Sinod. Membrii delegației au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" de către Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal. 

În discursul susținut la Reședința Patriarhală, Patriarhul Daniel a arătat că episcopii români au fost activi în comitetele de lucru ale sinodului.

„Românii ortodocși au fost activi în toate comitetele de lucru ale sinodului, dar și în lucrările ședințelor plenare. Din partea Bisericii noastre, nu numai Patriarhul, ci și alți ierarhi au luat cuvântul și au făcut propuneri”, a spus Patriarhul.

Patriarhul României a arătat că reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au adus o precizare foarte importantă: „bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă  a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească”.

Legat de lipsa celor patru patriarhii ortodoxe, Patriarhul a arătat că deși ele nu au fost prezente, amendamentele lor au fost luate în considerare la întocmirea documentelor.

În încheierea cuvântului, Patriarhul Daniel a afirmat că " fiecare creștin ortodox  trebuie să fie un mărturisitor al credinței. Cu toate acestea, nu trebuie să iubim o Ortodoxie ideală, ci să arătăm în practică o Ortodoxie reală" a mai precizat Întâistătătorul BOR.

Sinodul PanOrtodox din Creta a avut loc în perioada 16-26 iunie în insula Creta. La reuniunea Bisericii Ortodoxe au lipsit patru Patriarhii.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel