Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Patriarhul Daniel: „În aceste zile de grea încercare trebuie să biruim frica prin credinţă“

CORONAVIRUS | Patriarhul Daniel: „În aceste zile de grea încercare trebuie să biruim frica prin credinţă“

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Mar 2020, 20:25
CORONAVIRUS | Patriarhul Daniel: „În aceste zile de grea încercare trebuie să biruim frica prin credinţă“ Foto: basilica.ro Eveniment

În contextul măsurilor stricte luate de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, inclusiv cele referitoare la biserică (Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online; se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora), Patriarhul Daniel a făcut un apel către credincioși, îndemnând la întărirea în credinţă, scrie basilica.ro. 

„În aceste zile de grea încercare când crucea suferinţei din cauza pandemiei actuale, care este prezentă în aproape toată lumea, noi trebuie să ne întărim în credinţă, să biruim frica prin credinţă şi să întărim credinţa prin rugăciune şi prin fapte bune.

Numai iubind pe Dumnezeu mai mult în rugăciune şi pe semenii noştri prin fapte bune biruim frica şi să transformăm teama în curaj şi speranţă”, a îndemnat liderul Bisericii Ortodoxe Române.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, faptul că două persoane au murit pe teritoriul României din cauza noului coronavirus. Este vorba despre un pacient de 67 de ani, care era internat în Craiova, și unul de 74 de ani, internat în București. Ambii aveau deja grave probleme de sănătate. 

Totodată, 66 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate, astfel încât bilanțul total a ajuns la 433. Dintre acestea, 64 de cazuri au fost recuperate, asta însemnând că oamenii s-au vindecat și au fost externați. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 și 74 ani.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel,   coronavirus