Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel, mesaj de Bobotează: „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne elibereze de această pandemie”

Patriarhul Daniel, mesaj de Bobotează: „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne elibereze de această pandemie”

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Ian 2021, 17:08
Patriarhul Daniel, mesaj de Bobotează: „Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne elibereze de această pandemie” Eveniment

Cu ocazia sărbătorii Bobotezei, mii de români au dorit să ia parte la ceremonia oficiată pe Dealul Patriarhiei din Capitală, respectând mai mult sau mai puțin măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei. În această zi, Patriarhul Daniel a ținut să transmită un mesaj credincioșilor, îndemnându-i la rugăciune.

 

Patriarhul Daniel, mesaj de Bobotează

 

Miercuri dimineața a fost săvârşită Sfânta Liturghie, în interiorul Catedralei Patriarhale. În Altarul de vară a fost sfinţită, marți, şi o mare cantitate de apă (10.000 de sticle de un litru), provenită din izvorul „Grădina Maicii Domnului”, din curtea interioară a Reşedinţei Patriarhale. Anul acesta nu au mai fost amplasate vase mari cu apă, pentru a se evita aglomerația credincioșilor care se înghesuiau să o ia acasă. Credincioşii au primit Agheasma Mare deja îmbuteliată, începând cu ora 7.00.

Cu ocazia acestei sărbători, Patriarhul Daniel a adresat câteva cuvinte oamenilor adunați la slujbă, îndemnându-i la rugăciune.

„Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi al sănătăţii, dar şi să protejăm sănătatea celor din jurul nostru în această vreme de pandemie.

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dăruiască sănătate şi să ne ferească de boli şi de necazuri şi, mai ales, să ne elibereze de această pandemie, care a întristat lumea întreagă. În această vreme de pandemie, noi să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să fim înţelepţi şi să îi mulţumim pentru darul vieţii şi al sănătăţii, dar şi să protejăm sănătatea celor din jurul nostru”, a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la slujba de sfinţire a Aghesmei Mari, oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, şi episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

 

Aproape 3,000 de persoane s-au adunat la procesiunea de Bobotează din Constanța

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Aproape 3,000 de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa și au plecat în procesiunea către Portul Tomis, pentru a asista la slujba de Bobotează.

Chiar dacă ÎPS Teodosie i-a sfătuit să păstreze distanţa fizică, "să nu supăre autorităţile", distanțarea a fost greu de menținut.

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă.

„Astăzi este ajunul Bobotezei anului 2021. Sperăm că zilele de azi şi mâine zile pline de daruri coborâte de Dumnezeu din cer asupra Pământului, asupra întregului Univers, asupra fiecăruia dintre noi, aceste daruri să pătrundă şi în sufletele şi în trupurile noastre.”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului marți seară, în timpul slujbei de sfințire a apei.

Citeşte mai multe despre:   Bobotează,   Patriarhul Daniel