Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel, mesaj cu tâlc în noaptea de Înviere: Ce le-a transmis el credincioşilor

Patriarhul Daniel, mesaj cu tâlc în noaptea de Înviere: Ce le-a transmis el credincioşilor

Un articol de: - 08 Apr 2018, 09:18
Patriarhul Daniel, mesaj cu tâlc în noaptea de Înviere: Ce le-a transmis el credincioşilor Foto: Robert Nicolae / Basilica.ro Eveniment

"Să arătăm că viața noastră nu se termină la mormânt, că moartea este doar o trecere", a îndemnat Patriarhul Daniel în noaptea de Înviere. 
În debutul predicii rostite către miile de credincioși aflați la Patriarhie, Preafericitul Daniel a subliniat că "Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mare sărbătoare a creștinătății", conform basilica.ro.

"Această sărbătoare a Învierii Domnului este inima de lumină și foc sfânt a Bisericii în general și a Ortodoxiei în mod special. Această sărbătoare dă sens întregii existențe", a spus Daniel.
Părintele Patriarh a amintit că în plan secundar „prăznuim amintirea eliberării poporului evreu din robia Egiptului, din robia lui Faraon prin trecerea sa prin Marea Roșie și îndreptarea spre Pământul Făgăduinței – Canaan”.

"Această înviere însă este o trecere, dar nu din robia unui teritoriu în libertatea altui teritoriu, nu este eliberarea din robia Egiptului și intrarea în Pământul Făgăduinței, ci este trecerea de la moarte la viață și de pe pământ la cer. Aceasta înseamnă sărbătoarea Paștelui creștin", a explicat Patriarhul Daniel.

La ora 00:00, Patriarhul României și cei doi episcopi vicari au împărțit credincioșilor lumina adusă de la Mormântul Domnului din Ierusalim, după care s-a intonat Troparul Paștelui – Hristos a înviat!
Predica a fost rostită în fața Reședinței Patriarhale după citirea textului evanghelic.
 

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel,   Invierea Domnului,   Paste