Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Ecumenic nu dorește să administreze "Teritoriile Noi": "Nu este intenția mea să le cer înapoi!”

Patriarhul Ecumenic nu dorește să administreze "Teritoriile Noi": "Nu este intenția mea să le cer înapoi!”

Un articol de: - 23 Iun 2016, 16:04
Foto: pemptousia.ro Eveniment

Ședințele dedicate Sinodului PanOrtodox au continuat în aceste zile. Printre documentele supuse analizei a fost și cel al situației Mitropoliilor din Epir, Macedonia, Tracia și Egeea de Nord, acestea fiind cunoscute sub numele de Teritorii Noi.

Teritoriile în cauză au aparținut în trecut Patriarhiei Ecumenice, însă acum sunt administrate de Biserica Ortodoxă a Greciei.

După ce au fost expuse toate părerile, Patriarhul Ecumenic a luat cuvântul și a afirmat că va respecta situația actuală a Mitropoliilor respective.

„Întrucât de multe ori în trecut s-au creat neînțelegeri cu privire la această temă din partea unor persoane care doresc să rupă legăturile bune ale celor două Biserici (n.n. Patriarhia Ecumenică și Biserica Greciei), vreau să asigur pe toți astăzi, înaintea Sfântului și Marelui Sinod, că Mitropoliile Teritoriilor Noi se supun duhovnicește Fanarului și au fost oferite din motive istorice, dar nu este nici intenția mea, nici a Patriarhiei în general să le cer înapoi!”, a spus patriarhul.

Potrivit  directorului Biroului de Presă al Bisericii Greciei, Haris Konidaris, Arhiepiscopul Atenei s-a arătat mulțumit de afirmația Patriarhului Ecumenic referitoare la statutul Teritoriilor Noi, notează basilica.ro.

Conform protocolului Sfântului Sinod, înainte de începerea fiecărei ședințe este oficiată Sfânta Liturghie.

Ziua de joi a fost atribuită delegației României, slujba de la Mănăstirea Gonia fiind în limba română.

Sfântul și Marele Sinod PanOrtodox are loc în perioada 16 - 27 iunie, acesta desfășurându-se în Creta.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Daniel
 
Loading...