Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patronii sălilor de fitness se revoltă: „Argumentele pentru închidere sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal"

Patronii sălilor de fitness se revoltă: „Argumentele pentru închidere sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal"

Un articol de: Andrei Vlad - 02 Noi 2020, 16:20
Patronii sălilor de fitness se revoltă: „Argumentele pentru închidere sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal" Foto: Sorana Cîrstea / Instagram Eveniment

Trendul de infectare cu SARS-COV-2 continuă, iar 9 județe au trecut deja în scenariul roșu, în baza valorilor indicilor, care au trecut de 3,0. Se anunță măsuri din ce în ce mai dure, iar Timișoara a dat deja „tonul". S-au închis deja sălile de fitness, măsură contestată de reprezentanții acestor entități. 

Astfel, patronii celor mai mari săli de fitness din vestul țării s-au unit pentru a-și exprima nemulțumirea față de autorități. 

„Argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal. Nu a fost vreodată un focar de infectare COVID-19 într-o sală de fitness, asigurăm toate cerințele prevăzute de instituțiile statului și contribuim la sănătatea membrilor noștri. Considerăm că am fost vizați aleatoriu și am fost închiși abuziv", au transmis reprezentanții sălilor de sport pentru Adevarul.ro. 

 

Reprezentanții sălilor de fitness „lovesc" tare: „Putem vorbi despre o vinovăție morală a celor care ignoră cu bună știință educarea publicului"

 

Reprezentanții sălilor de fitness au venit cu argumente pentru a-și susține punctul de vedere. 

„Pandemia sau coeficientul de infectare nu pot reprezenta o scuză pentru măsuri subiective, care provoacă imense daune financiare și de imagine. Apoi, vine răspunderea economică. Sute de oameni sunt la limita subzistenței financiare și în situație de risc să-și piardă serviciul. Angajații pierd, statul pierde contribuțiile și mai ales, comunitatea pierde. 

Putem vorbi despre o vinovăție morală a celor care ignoră cu bună știință educarea publicului și obstrucționează îndreptarea acestuia către obiceiuri sănătoase, care stimulează natural imunitatea", au mai transmis reprezentanții firmelor din Timișoara. 

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Citeşte mai multe despre:   sars-cov-2,   covid-19,   fitness