Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patru feline de la Grădina Zoologică Onești vor fi duse într-o rezervație din Africa de Sud

Patru feline de la Grădina Zoologică Onești vor fi duse într-o rezervație din Africa de Sud

Un articol de: - 10 Sep 2013, 18:33
Patru feline de la Grădina Zoologică Onești vor fi duse într-o rezervație din Africa de Sud Eveniment

Doi tigri și doi lei, ultimele două feline de la Grădina Zoologică din Onești, au fost preluate, marți, de fundația Vier Pfoten pentru a fi duse într-o rezervație din Africa de Sud, relatează Mediafax.

La această rezervație naturală au mai ajuns 32 de lei și un tigru din România după ce Grădina Zoologică din Onești a fost închisă în 2007, când a rămas fără autorizație de funcționare.

"Cheltuielile Primăriei Oneşti cu animalele aflate la grădina zoologică se ridicau anual la 200.000 de lei, fără ca cineva să se bucure de ele, în sensul de a putea fi admirate de public. La data închiderii Grădinii Zoologice în anul 2007 ne trebuia 500.000 de lei pentru a face modernizările de care era nevoie în vederea acreditării. Pentru un municipiu ca Oneşti este o sumă mare şi am considerat că este mult mai important să facem investiţii la spitalul din localitate în vederea acreditării în 2015. Abia după aceea am putea vorbi de modernizarea grădinii zoologice şi readucerea unor animale, inclusiv feline", a declarat primarul municipiului Onești, Victor Laurențiu Neghină.

În prezent, la Grădina Zoologică din Oneşti mai sunt în îngrijire două păsări emu şi un cerb.

Citeşte mai multe despre:   Africa de Sud