Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patru mii de mașini noi de poliție nu pot fi folosite: Dacă montează girofaruri, pierd garanția

Patru mii de mașini noi de poliție nu pot fi folosite: Dacă montează girofaruri, pierd garanția

Un articol de: - 24 Sep 2015, 15:28
Patru mii de mașini noi de poliție nu pot fi folosite: Dacă montează girofaruri, pierd garanția Foto: bucurestifm.ro Eveniment
Polițiștii sunt obligați să circule cu mașini vechi, dar echipate corespunzător, deși au fost achiziționate 4.000 de Loganuri.

Motivul este că noile mașini nu sunt echipate cu girofaruri, iar instalarea lor ar duce la pierderea garanției, scrie ziarulring.ro.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor ProLex, Vasile Lincu, susține că mașinile nu au fost cumpărate cu girofare "cu gândul că le vor pune pe cele de pe mașinile vechi, pe care le casează. Numai că au făcut prost contractul de achiziție a mașinilor noi: dacă montează girofarurile, pierd garanția".

Lipsa girofarului înseamnă că mașină nu poate ieși la o urgență  pentru că în acest fel pune în pericol siguranța circulației.

Însă, până la rezolvarea problemei, Lincu spune că sindicatul a decis să achiziționeze, de anul viitor, camere video care să fie montate la nivelul umerilor.

"Camerele sunt necesare pentru ca polițiștii să poată face dovada a ceea ce constată. Se pot apăra cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele video", a conchis Lincu.