Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Patru spaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare, puse la dispoziție de Primăria Craiova: Unde se vor putea vaccina craiovenii

Patru spaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare, puse la dispoziție de Primăria Craiova: Unde se vor putea vaccina craiovenii

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Ian 2021, 18:32
Patru spaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare, puse la dispoziție de Primăria Craiova: Unde se vor putea vaccina craiovenii foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

Autoritățile din Craiova vor amenaja centre de vaccionare anti-coronaviris în patru spații puse a dispoziție de Primărie. Potrivit unui anunț al Municipalității, este vorba despre Sala Polivalentă, Stadionul Oblemenco, Stadionul de Atletism şi Şcoala Generală Alexandru Macedonski, informează News.ro.

 

Primăria Craiova pune la dispoziție patru spații pentru amenjarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19

 

Așadar, în cele patru spații puse la dispoziție de Primăria Craiova vor funcționa în următoarele șase luni 12 centre de vaccinare în cadrul campaniei naționale de imunizare anti-COVID-19. Municipalitatea se va ocupa de dotarea centrelor cu mobilier și va achiziționa frigidere, chiuvete şi truse de prim-ajutor de urgenţă.

Șase dintre centre vor fi amenajate la Stadionul Ion Oblemenco, alte patru la Sala Polivalentă și câte unul la Stadionul de Atletism şi la Şcoala Alexandru Macedonski. 

Totodată, Primăria Craiova a transmis că va depune eforturi pentru amenajarea tuturor centrelor de vaccinare de pe teritoriul municipiului, alte două centre urmând a fi organizate în  Hostelul Griffon, spațiu pus la dispoziție de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Dolj.

“Autoritatea locală va asigura, în aceste zile, amenajarea centrelor cu mobilier (birouri, mese, canapele, scaune etc.), birotică (calculatoare, imprimante) şi va demara procedurile de achiziţie pentru restul necesarului specificat în normative, precum frigidere, chiuvete mobile, dozatoare de apă, truse de prim ajutor de urgenţă şi consumabile (hârtie, tonere, detergenţi, dezinfectanţi, coşuri de gunoi, săpunuri, seringi, măşti, viziere, mănuşi, halate etc.)”, se arată în comunicatul transmis de Primăria municipiului Craiova.

Municiaplitatea mai precizează că42 de medici și 75 de asistenți medicali vor fi detașați la aceste centre de la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova. În total, pentru funcționarea acestor centre este nevoie de 300 de asistenție medicali, precum și de 48 de registratori.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Pe 15 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare în România 

 

A doua etapă a campaniei naționale de vaccinare va începe în România, vineri, 15 ianuarie. În această etapă vor primi vaccinul anti-COVID-19 persoanele de peste 65 de ani, beneficiarii centrelor sociale, persoanele cu boli cronice  - diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA -, și persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

În legătură cu ultima categorie, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat că este vorba despre ”personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase".

Amintim că disputa pe tema fondurilor pentru organizarea și dotarea centrelor de vaccinare a fost tranșată la Ministerul Finanțelor. Preșdintele Asociației Municipiilor din România, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că toate cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat. 

”Cu privire la această temă importantă vaccinarea, da, nu e în competenţa MFP vaccinarea, dar ministrul Finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune ea – toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalulului se suportă de la bugetul de stat. Ministrul Finanţelor ne-a spus că această prevedere va fi respectată”, a declarat marți Emil Boc.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Craiova,   campania de vaccinare,   vaccinare anti-COVID-19