Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pecheziții la zeci de persoane acuzate că au cerut ilegal indemnizații de sprijin, ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie

Pecheziții la zeci de persoane acuzate că au cerut ilegal indemnizații de sprijin, ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie

Un articol de: George Lupu - 14 Ian 2021, 10:32
Pecheziții la zeci de persoane acuzate că au cerut ilegal indemnizații de sprijin, ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie Eveniment

Nu mai puțin de 30 de percheziţii au fost defășurate joi dimineața pentru destructurarea unei grupări implicate în fapte de înșelăciune care ar fi vizat încheierea unor contracte fictive de drepturi de autor în baza cărora s-a cerut indemnizaţie de sprijin pentru întreruperea activităţii, ca urmare a restricţiilor impuse în pandemia de COVID-19.

Gruparea este acuzată, potrivit Poliției Române, de fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals.

Ar urma să fie puse în executare 44 de mandate de aducere. Percheziţiile au loc atât la sediul unei firme, cât şi la locuințele unor persoane din Prahova şi Dâmboviţa.

Potrivit anchetatorilor, în lunile noiembrie şi decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat cu o firmă contracte fictive de drepturi de autor. În baza acestor contracte, ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei de sprijin pentru întreruperea activităţii ca urmare a restricţiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

”În fapt, persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obţinerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activităţi de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată. Fiecare solicitant ar fi întocmit şi o declaraţie pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obţinerea de venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe şi imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pe durata stării de alertă”, precizează Poliția Română.

Ca urmare a intervenţiei anchetatorilor a fost împiedicată cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei în dauna Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova, adaugă sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   perchezitii,   indemnizatii