?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pedeapsa de 15 ani de detenţie a lui Nicolae Popa, redusă la 6 ani şi 8 luni datorită noilor coduri

Pedeapsa de 15 ani de detenţie a lui Nicolae Popa, redusă la 6 ani şi 8 luni datorită noilor coduri

Un articol de: - 17 Feb 2014, 18:30
Foto: evz.ro Eveniment

Pedeapsa definitivă de 15 ani de închisoare dată lui Nicolae Popa, în dosarul prăbuşirii FNI, a fost redusă de instanţa de judecată la 6 ani şi 8 luni de detenţie, ca urmare a modificării Codului penal și Codului de procedură penală.

Judecătoria Giugiu a admis, luni, o contestație din oficiu făcută ca urmare a sesizării Comisiei de evaluare a incidenței aplicării legii penale mai favorabile, constituită la nivelul Penitenciarului Giurgiu în cazul lui Nicolae Popa.

Instanța a redus pedeapsa de 15 ani de închisoare primită de acesta în dosarul prăbușirii FNI la 6 ani și 8 luni de închisoare, informează Mediafax.

Judecătorul de caz a descontopit pedeapsa de 15 ani de închisoare dată, definitiv, de instanţa supremă şi a redus-o la cinci ani de închisoare, pe care a sporit-o cu un an şi opt luni de închisoare.

Astfel, Popa are de executat în baza acestei decizii şase ani şi opt luni de închisoare, din care a efectuat până în prezent patru ani, două luni şi 14 zile.

Instanţa a desfiinţat mandatul de executarea a pedepsei cu închisoarea şi a emis unul nou pe numele lui Popa cu noua pedeapsă primită luni.

Decizia de luni nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare ei către părţi.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

Citeşte mai multe despre:   cod penal
 
 
 
Loading...