Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandal în Gorj după ce o educătoare a scris un copil pe frunte cu pixul pentru "a îl pedepsi" (FOTO)

Scandal în Gorj după ce o educătoare a scris un copil pe frunte cu pixul pentru "a îl pedepsi" (FOTO)

Un articol de: - 16 Apr 2018, 19:44
Scandal în Gorj după ce o educătoare a scris un copil pe frunte cu pixul pentru "a îl pedepsi" (FOTO) Eveniment

Nou caz scandalos în sistemul de învăţământ din România! O educătoare de la Grădiniţa Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin din judeţul Gorj, a decis să umilească un copil de 4 ani şi să îi scrie cu pixul pe frunte pentru că cel mic nu a îndeplinit sarcinile care îi reveneau la grădiniţă şi a fost neascultător. Cazul a ajuns în atenţia  Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) care a demarat o anchetă.

”O educatoare de la o structură a Liceului din Bustuchin, când un preşcolar a fost neascultător, neastâmpărat, a ales să-l pedepsească, scriindu-l pe frunte, cu pixul, la grădiniţă. Incidentul este regretabil, este o manifestare total nepotrivită şi cel puţin o mustrare în faţa colegilor va primi doamna educatoare, activitatea îi va fi monitorizată. Nu mai există incidente similare în activitatea pe care a desfăşurat-o. Este din toamnă la Liceul din Bustuchin”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj.

Pusă în faţa imaginile trimise de tatăl copiilor către directorul instituţiei, educatoare a negat faptele şi a spus că ea a făcut doar un semn mic.

”Copilaşul are patru ani. Am discutat cu tatăl. Eu am aflat luni, dar în niciun caz nu anticipam pozele pe care le-am văzut. Mi s-a spus că i s-a făcut un semn aidoma unui abţibild pentru că nu şi-a rezolvat o parte din sarcinile de lucru. Am vorbit şi cu doamna educatoare. Dacă doamna educatoare a greşit, personal cred că a greşit, o comisia va lua nişte măsuri care vor merge, în funcţie de gravitate, până la o sancţiune disciplinară care să-i arate dumneaei că aşa ceva nu se poate pune în practică în sistemul educaţional. Cadrele didactice nu trebuie să fie pedepsitorul şcolii. Nu ştiam că are astfel de porniri. Doamna nu o recunoaştea aşa cum am văzut eu în poze. Spune că i-a făcut un mic semn”, a spus, la rândul său, Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin

O comisie de disciplină va analiza situaţia şi va lua măsurile care se impun în ceea ce o priveşte pe educatoarea care a pedepsit copilul scriindu-l cu pix pe frunte.
 

Citeşte mai multe despre:   Gorj