Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cercetător român, cu studii în Franța și SUA, BATJOCORIT la întoarcerea în țară: "Mi-au zis că, dacă tot n-am ce face în laborator, să dau zăpada jos de pe solar“

Cercetător român, cu studii în Franța și SUA, BATJOCORIT la întoarcerea în țară: "Mi-au zis că, dacă tot n-am ce face în laborator, să dau zăpada jos de pe solar“

Un articol de: - 25 Apr 2018, 12:28
Cercetător român, cu studii în Franța și SUA, BATJOCORIT la întoarcerea în țară: "Mi-au zis că, dacă tot n-am ce face în laborator, să dau zăpada jos de pe solar“ Eveniment

O tânără cercetătoare româncă, cu studii doctorale în Franța și SUA, a fost tratată cu dispreț de mediul academic bucureștean.

Ruxandra Gâlă (40 de ani) a absolivt Facultatea de Horticultură de la Bucureşti în anul 2001, iar apoi și-a continuat studiile la univerități celebre din Angers și Florida, devenind unul dintre puținii specialiști din lume în biotehnologie şi biologie moleculară.

După ce a învățat pe rupte ani de zile, în 2010 ea a decis să se întoarcă acasă pentru profesa într-un domeniu  aproape inexistent pentru cercetarea din România în acei ani: înmulţirea in vitro a plantelor, scopul acestui procedeu fiind obţinerea unui număr foarte mare de plante, într-un spaţiu mic şi într-o perioadă scurtă de timp.

Doar că s-a ales cu dispreț din partea celorlalți colegid e breaslă.

”Pe 6 ianuarie 2010 m-am dus la serviciu la Facultatea de Agronomie. A nins rău atunci. Mi-au zis că, dacă tot n-am ce face în laborator, atunci să dau zăpada jos de pe solar. Şi m-am dus”, povesteşte Ruxandra, scrie Adevarul.

Ruxandra Gâlă și-a dat repede seama că nu poate face performanță în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti. Așa că s-a reprofilat pe arhitectură peisagistică şi colaborează cu o societate privată specializată în amenajarea spaţiilor verizi.

Așa arată un parc reamenajat de Ruxandra (Otopeni)

Foto: Adevarul