Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peisaje superbe, condiţii mizere! ORȘOVA, orașul îngropat în gunoaie, fără transport și fără încălzire: "Îmi venea să plâng. Este un atentat la economia naţională. Propun PEDEAPSA MAXIMĂ!" (FOTO)

Peisaje superbe, condiţii mizere! ORȘOVA, orașul îngropat în gunoaie, fără transport și fără încălzire: "Îmi venea să plâng. Este un atentat la economia naţională. Propun PEDEAPSA MAXIMĂ!" (FOTO)

Un articol de: - 07 Iun 2017, 14:22
Peisaje superbe, condiţii mizere! ORȘOVA, orașul îngropat în gunoaie, fără transport și fără încălzire: "Îmi venea să plâng. Este un atentat la economia naţională. Propun PEDEAPSA MAXIMĂ!" (FOTO) Eveniment

Orșova este un oraș al contrastelor.  Înconjurat de ape și munți, cu o panoramă paradisiacă, orașul se află la pământ, fără perspective economice și îngropat de gunoaie.

Potențialul turistic al zonei este spulberat de autorități, după cum afirmă un bucureștean plecat să viziteze meleagurile țării.

Orşova nu are transport public local. Orşova nu are încălzire centralizată, nu are reţea de gaz metan care să suporte instalaţie de centrale termice. Orşova (practic) nu are serviciu de ridicare a gunoiului. Aceste lucruri se văd prima dată când poposeşti în oraş”, scrie tânărul în articolul său postat pe zoso.ro.

Perioada în care a ales să viziteze Porţile de Fier – Orşova a coincis cu minivacanta din perioada 1-5 iunie și, deși în zonă se aflau mulți vizitatori, autoritățile nu au catadicsit nici măcar a deschide centrul de informare turistică.

La problema transportului nu s-a gândit nimeni. Dacă nu ai mașină, nu poți fi turist în Orșova. Nu există nici măcar un centru de închirieri biciclete.

Iluminatul public este și el problematic. Potrivit autorului articolului, “cel mai luminat loc la ora 23 era supermarketul Carrefour”.

“Îmi venea să plâng. Aş cataloga aceste mizerii la “atentat la economia naţională”, şi aş propune pedeapsa maximă pentru asta.

E greu să pliveşti nişte buruieni prin parc? E greu să dai cu o mătură? E greu să oferi avantaje fiscale unor particulari, încât să existe transport local pentru turişti? Se cere multă şpagă pentru a înfiinţa o gheretă cu 10 biciclete de închiriat?

Cati bani s-au investit pana acum in Orsova? In poze vedeti diferite panouri in care apar si sume. De exemplu, “faleza” aia inexistenta a costat aproape un milion de euro”, adaugă acesta.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Articolul este ilustrat cu mai multe fotografii din zonă.

Vezi AICI mai multe fotografii

 

Citeşte mai multe despre:   Dunare