Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pelerinaj de Rusalii: Mii de credincioși, la procesiunea de la Şumuleu Ciuc. La slujbă a fost prezent și președintele Ungariei (VIDEO)

Pelerinaj de Rusalii: Mii de credincioși, la procesiunea de la Şumuleu Ciuc. La slujbă a fost prezent și președintele Ungariei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Iun 2017, 20:12
Pelerinaj de Rusalii: Mii de credincioși, la procesiunea de la Şumuleu Ciuc. La slujbă a fost prezent și președintele Ungariei (VIDEO) Foto: informatiahr.ro Eveniment

Zeci de mii de credincioşi au participat la procesiunea de Rusaliile Catolice, de la Şumuleu Ciuc. Printre aceştia s-a aflat şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, informează B1 TV. Credincioşii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maici Domnului din Biserica franciscană. 

Slujba a avut loc în aer liber într-un altar amenajat pe muntele Şumuleu Ciuc şi a fost oficiată de către Nunţiul Apostolioc al Vaticanului în Romania, Monseniorul Miguel Buendia.

Credincioşii s-au rugat la statuia Fecioarei Maria, aflată în Biserica Franciscană, considerată făcătoare de minuni.
113 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală, în cele mai multe dintre cazuri fiind vorba despre probleme provocate de căldură, informează Agerpres. 

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o tradiţie de peste 40 de ani. Mulţi dintre pelerinii catolici străbat pe jos distanţe mari şi se reculeg pe drumul crucii, care aminteşte de patimile lui Iisus Hristos. 

Pelerinaj de Rusalii: Mii de credincioși, la procesiunea de la Şumuleu Ciuc. La slujbă a fost prezent și președintele Ungariei

Citeşte mai multe despre:   pelerinaj