Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Veste URIAŞĂ pentru TOŢI românii: De acum vor primi MAI MULTE PENSII fiecare! De ce documente ai nevoie...

Veste URIAŞĂ pentru TOŢI românii: De acum vor primi MAI MULTE PENSII fiecare! De ce documente ai nevoie...

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 12:41
Veste URIAŞĂ pentru TOŢI românii: De acum vor primi MAI MULTE PENSII fiecare! De ce documente ai nevoie... Eveniment

Veşti bune pentru toţi cei care care au lucrat în mai mult ţări europene. Angajaţii care au lucrat în 31 de state de pe continent pot solicita pensia pentru fiecare dintre țările în care au activat. 
În concordanţă cu legislația fiecărei țări, ei vor putea beneficia de o sumă lunară potrivită cu munca depusă.

Pensiile se pot da și dacă ați lucrat în mai multe țări din Uniunea Europeană. Oricine a lucrat în străinătate în mai multe țări ar trebui să afle din timp ce documente are nevoie fiecare țară și detaliile. 
Dacă acest lucru nu se va întâmpla, și respectiva persoană va depune dosarul cu actele de pensii în anul în care a împlinit vârsta legala de pensie în acea țară, nu va mai avea niciun drept la suma lunară, potrivit stirimondene.fanatik.ro. 

Pentru a putea beneficia de pensie din străinătate, trebuie să aveți o cerere de pensionare depusă la casa de pensii ori în țara în care ați lucrat ultima oară ori în țara în care locuiți. Țara în cauză vă pune la curent cu cererea și demersurile făcute, dar și cu dovezile care să ateste cât și cum ați muncit pentru a vă acorda suma de bani meritată. 

Casa de pensii se ocupă de documentele necesare, după ce le primește de la cel care dorește să beneficieaze de pensie, apoi vi se recomandă să solicitați informații cu minim 6 luni de zile înainte de timpul pensionării. În cazul în care sunt implicate mai multe țări în acest proces, lucrurile pot dura mai mult.

Casa de pensii din țara în care ați lucrat ultima oară înainte de pensionare sau casa de pensii din țara în care v-ați stabilit vă va spune ce documente trebuie furnizate pentru a începe procesul lunar. 

În principal, cele mai importante pentru orice țară sunt: coordonatele bancare personale și un document de identificare.
 

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana