Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pensii bonus pentru aleșii locali, chiar dacă se află în spatele gratilor sau sunt cercetați preventiv (VIDEO)

Pensii bonus pentru aleșii locali, chiar dacă se află în spatele gratilor sau sunt cercetați preventiv (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Oct 2015, 13:11
Pensii bonus pentru aleșii locali, chiar dacă se află în spatele gratilor sau sunt cercetați preventiv (VIDEO) Eveniment

Aleşii locali sunt oameni cu greutatea funcţiei, mai ales când vine vorba despre alegeri. Aşa că "fraţii" de la Centru, adică parlamentarii, se gândesc la ei şi îi sprijină. Dacă deputaţii vor da undă verde legii care prevede acordarea de pensii bonus pentru aleşii locali, atunci primarii şi viceprimarii vor primi bani în plus la pensie, chiar dacă se află după gratii sau sunt cercetaţi sub o altă măsură preventivă. Singura condiţie e să nu fie condamnaţi definitiv.

Potrivit proiectului, acest bonus este primit de edil, chiar dacă are o condamnare la activ. Ce-i drept, primarii vor primi pensii speciale doar dacă sentinţa nu este definitivă.

Un exemplu poate fi cel al primarului suspendat al oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, cel mai vechi primar de muncipiu din România, din 1992 încoace - întrerupt doar de procurori. Momentan e cercercetat în arest la domiciliu şi mai are 4 ani până la pensie. Dacă până atunci nu se i demonstrează definitiv vinovăţia, va lua de trei ori indemnizaţia unui primar de municipiu rang I, adică puţin peste 7.900 lei pe lună, indiferent dacă mai are sau nu o măsură preventivă.

Un alt exemplu este cel al primarului suspendat al Capitalei. Sorin Oprescu. Are un mandat şi trei sferturi de primar general, iar anul viitor iese la pensie. Oprescu ar putea lua aproximativ 5.000 de lei pe lună bonus de merit, chiar dacă stă după gratii pentru că sunt slabe şanse ca până atunci să fie condamnat definitiv.

Bonusul de merit se acordă în funcţie de mărimea localităţii. Ca atare, Capitala este în top, cu peste 3.000 de lei lunar, urmată de municipii de rang 1 şi 2, apoi de oraşe şi comune.

Pensii bonus pentru aleșii locali, chiar dacă se află în spatele gratilor sau sunt cercetați preventiv


Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei,   pensii speciale,   deputati,   Sorin Oprescu