Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anunț ȘOC: Românii nu-și vor mai putea încasa pensiile... Vezi daca ești pe listă și până când se mai dau banii...

Anunț ȘOC: Românii nu-și vor mai putea încasa pensiile... Vezi daca ești pe listă și până când se mai dau banii...

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 08:28
Anunț ȘOC: Românii nu-și vor mai putea încasa pensiile... Vezi daca ești pe listă și până când se mai dau banii... Eveniment

În perioada 2027-2031, sistemul public de pensii din România va întâmpina o primă mare problemă când încep să se pensioneze decrețeii, din cauza scăderii populației, provocată de sportul negativ și de migrație.

Datele actuale privind evoluția numărului de locuitori și a pensionării arată că România va avea o mare problemă cu sistemul public de pensii în momentul în care se vor pensiona decrețeii, potrivit studiului „Declinul populației, accentuarea îmbătrânirii demografice”, realizat de academicianul Vasile Ghețău.

„Vom avea un «șoc» de creștere a numărului de pensionari asupra sistemului public de pensii, undeva în 2027-2028 până în 2031”, a evidențiat Adrian Codîrlașu, președintele CFA România, cel care a prezentat studiu.

Decrețeii sunt acele persoane născute mai ales în a doua jumătate a anilor 60 și la începutul anilor 70, după intrarea în vigoare a Decretului nr. 770/1966, care a interzis avortul în România, scrie antena3.ro.