Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pensionarii organizează proteste în toată ţara pentru majorarea pensiilor cu 40%

Pensionarii organizează proteste în toată ţara pentru majorarea pensiilor cu 40%

Un articol de: George Lupu - 27 Ian 2021, 12:08
Pensionarii organizează proteste în toată ţara pentru majorarea pensiilor cu 40% sursa foto: pixabay Eveniment

Decizia Guvernului de a nu majora pensiile cu 40%  a provocat nemulțumiri în rândul pensionarilor. Trei mari organizaţii de pensionari participă miercuri la două mitinguri, în Bucureşti, unul în faţa Administraţiei Prezidenţiale, iar celălalt în faţa sediului Guvernului.

 

Pensionariii protestează împotriva deciziei de a nu creșterii pensiilor cu 40% Acţiunile de protest sunt organizate de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România.

Organizaţiile de pensionari au cerut membrilor din toată ţara să iasă miercuri în stradă în faţa Prefecturilor din fiecare judeţ, scrie Agerpres.

"Noi am cerut colegilor noştri din ţară, organizaţiilor de pensionari, ca astăzi la ora 11, când noi ne aflăm în Piaţa Victoriei, dumnealor se vor afla în faţa prefecturilor din întreaga ţară", a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România.

 

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor

 

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că pensile ar trebui recalculate pe baza contributivității. A mai punctat, de asemenea, că eventualele majorări de pensii ar trebui să se facă pornind de la o creștere economică sustenabilă. Orban a mai spus că legea PSD de creștere a pensiilor cu 40% a fost o aberație.

„Eu sunt adeptul sistemului de indexare care să țină cont  de rata inflației, să compenseze pierderea puterii de cumpărare, ca urmare a creșerii prețurilor, adică compensarea 100%  a ratei inflației, și până la 50% din creșterea salariului mediu brut, astfel încât să crească și puterea de cumpărare, odată cu creșterea economică. Obiectivul nostru e să creștem și puterea de cumpărate pe măsură ce e o creștere economică sănătoasă”, a declarat Ludovic Orban.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Citeşte mai multe despre:   pensii,   protete