Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Percheziţii de amploare în România: PROCURORII au intervenit în FORŢĂ! Detalii de ultimă oră

Percheziţii de amploare în România: PROCURORII au intervenit în FORŢĂ! Detalii de ultimă oră

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 23:04
Percheziţii de amploare în România: PROCURORII au intervenit în FORŢĂ! Detalii de ultimă oră Eveniment

Procurorii DIICOT Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 17 percheziţii domiciliare în municipiul Caransebeş.

 Acţiunile au  vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la începutul anului 2018, pe raza municipiului Caransebeş, s-a constituit un grup infracţional organizat care, în scurt timp, a "acaparat" piaţa de desfacere a substanţelor susceptibile a avea efect psihoactiv din regiune. Gruparea şi-a extins rapid acţiunea şi în zona municipiului Reşiţa şi a oraşului Oţelu Roşu, devenind principala sursă de furnizare de astfel de substanţe pe o 'piaţă' aflată în continuă creştere", informează un comunicat al DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 150 de grame de substanţă psihoactivă în stare pură (ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze), doze pregătite pentru vânzare şi bunuri folosite la prepararea drogurilor şi a substanţelor psihoactive.

În cadrul operaţiunii au fost identificate, până în prezent, 13 persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, iar faţă de două dintre acestea şi pentru trafic de droguri de mare risc.

"În fapt, s-a stabilit că gruparea era coordonată de un suspect din municipiul Caransebeş care a iniţiat grupul infracţional prin atragerea mai multor persoane cu preocupări în procurarea/ producerea/ distribuirea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv, unele dintre ele cercetate şi în trecut pentru astfel de infracţiuni. Grupul infracţional era structurat pe un palier de aprovizionare şi un palier de distribuţie stradală", se arată în comunicatul citat.