Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, la persoane care ar fi delapidat SIF Banat şi SIF Muntenia: Dragoș Bâlteanu, soțul Cristinei Rus, audiat în dosar

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, la persoane care ar fi delapidat SIF Banat şi SIF Muntenia: Dragoș Bâlteanu, soțul Cristinei Rus, audiat în dosar

Un articol de: - 08 Dec 2014, 08:44
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, la persoane care ar fi delapidat SIF Banat şi SIF Muntenia: Dragoș Bâlteanu, soțul Cristinei Rus, audiat în dosar Foto: enational.ro Eveniment
UPDATE 15:40: Șeful SIF Muntenia este audiat în dosarul delapidării patrimoniului SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

Procurorii DIICOT efectuează 31 de percheziţii, luni dimineață, în Bucureşti, Ilfov şi Arad, la 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

Acestea sunt acuzate că au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Conform sursei citate, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crișana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării).

Ulterior, banii au fost transferați prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

Printre persoanele audiate se numără și Dragoș Bâlteanu, soțul cântăreței Cristina Rus, potrivit unor surse apropiate anchetei.

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupării s-au implicat şi în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12, 13 și 16 septembrie 2013, în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Anchetatorii spun că mecanismele bursiere au fost grav afectate, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF Banat - Crișana SA până la un nivel semnificativ mai mare decât cel de pe piaţa principală, dând astfel semnale false cu privire la cererea şi preţul instrumentelor financiare, pentru ca, după operaţiunile de pe piaţa "deal", preţul acţiunilor în cauză să revină la nivelurile inițiale.


Citeşte mai multe despre:   perchezitii,   delapidare