Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Percheziții la locuinţele unor elevi şi unui profesor suspectat că ar fi modificat note în catalog, pentru a le facilita intrarea la licee mai bune

Percheziții la locuinţele unor elevi şi unui profesor suspectat că ar fi modificat note în catalog, pentru a le facilita intrarea la licee mai bune

Un articol de: - 01 Sep 2015, 18:15
Percheziții la locuinţele unor elevi şi unui profesor suspectat că ar fi modificat note în catalog, pentru a le facilita intrarea la licee mai bune Foto: voceatransilvaniei.ro Eveniment

Mai multe percheziţii au fost făcute la şcoala din Soveja, judeţul Vrancea, la locuinţele unor elevi care au terminat clasa a VIII-a şi unui profesor, existând suspiciunea că dirigintele clasei ar fi modificat mai multe note într-un catalog dublu pentru ca elevii să intre la licee mai bune, notează Mediafax.

Faptele ar fi fost comise în această vară, iar mediile au fost mărite pentru a-i avantaja pe copii la examenul naţional de evaluare astfel încât să obţină un loc mai bun în liceele din Vrancea.

Potrivit primarului comunei Soveja, Costică Ciolan, descinderile au avut loc luni la locuinţele a 13 copii din comună şi la şcoala generală pe care au absolvit-o aceştia.

Anchetatorii au ridicat de la părinţii celor 13 copii carnetele de note, iar de la şcoală au luat catalogul, foi matricole şi alte documente ale elevilor.

"Au fost percheziţii, o echipă condusă de un procuror şi poliţişti au făcut controale la şcoală şi la casele a 13 sau 14 elevi de clasa a VIII-a, de unde le-au cerut părinţilor carnetele de note, s-au mai luat cataloage, foi matricole, a rămas să cerceteze cauza întrucât există o plângere conform căreia diriginta ar fi trecut într-un alt catalog note mai mari pentru ca elevii să ajungă la licee mai bune. Nu ştiu cine este autorul plângerii, eu cred însă că e o greşeală. Greşeala dirigintei este în opinia mea că nu a anunţat conducerea şcolii că a schimbat catalogul în care spune că ar fi fost nişte greşeli, ar fi fost note şterse. Rămâne să stabilească anchetatorii cum au stat lucrurile", a declarat, marţi, primarul din Soveja, Costică Ciolan.


Citeşte mai multe despre:   perchezitii