Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timişoara: Banca de sânge a fost în PERICOL! Ce a declanșat ALARMA în Centrul de Transfuzii Sanguine

Timişoara: Banca de sânge a fost în PERICOL! Ce a declanșat ALARMA în Centrul de Transfuzii Sanguine

Un articol de: - 04 Mai 2018, 21:38
Timişoara: Banca de sânge a fost în PERICOL! Ce a declanșat ALARMA în Centrul de Transfuzii Sanguine Eveniment

O pană de curent de 20 de minute a pus în pericol banca de sânge de la Timişoara.

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine a precizat nu are un generator de curent, iar sângele trebuie păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 6 grade.

Banca de sânge deserveşte opt spitale din zona de vest a ţării, informează Hotnews.

Medicul Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Timişoara, a susținut că a încercat să ia legătura cu cei de la Enel, însă nu a răspuns nimeni la telefon şi, astfel, s-a văzut nevoită să sune la numărul de urgenţe 112.

De asemenea, Rodica Lighezan a menționat că va face urgent demersuri pentru achiziţionarea unui generator.

„Am avut o problemă majoră. S-a luat curentul şi timp de 20 de minute n-au venit deloc (angajaţi ENEL, n.r.). Noi nu avem generator. Trebuia să ni-l cumpere Ministerul Sănătăţii. Am sunat la ENEL şi ne-a intrat doar robotul. Am sunat atunci la 112 şi aşa am ajuns la ei, că ne-au transferat în dispecerat unde ni s-a spus că e o avarie majoră în zonă. Au fost cele mai lungi 20 de minute pe care le-am avut. Sângele trebuie să stea între 2 şi 6 grade. Acum, pana de curent nu a afectat, dar dacă dura o ora era afectat. Nu au putut să-mi spună cât durează, pentru că eu am obligaţia să anunţ rapid spitalele. Nu este posibil. E drept, în ultimii ani n-au fost probleme, ei anunţau înainte, ne spuneau dacă se ia curentul câteva minute. Acum ni s-a spus doar că e avarie majoră şi că vor remedia cât de repede posibil. Dar eu sunt bancă de sânge, ajung să arunc tot sangele. Astăzi (vinery – n.r.) am recoltat 70 de donatori, ieri 150, nu ne batem joc. De luni, vom face noi demersuri la Ministerul Sănătăţii să ni se aloce buget pentru generator, pentru ca banca de sânge să nu fie afectată de variaţii de curent”, a explicat Lighezan.     

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   Centrul de Transfuzii Sanguine,   Rodica Lighezan