Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PERICOL NUCLEAR la granița României cu Bulgaria: Miting de amploare la CRAIOVA împotriva DEŞEURILOR RADIOACTIVE

PERICOL NUCLEAR la granița României cu Bulgaria: Miting de amploare la CRAIOVA împotriva DEŞEURILOR RADIOACTIVE

Un articol de: - 23 Apr 2018, 21:21
PERICOL NUCLEAR la granița României cu Bulgaria: Miting de amploare la CRAIOVA împotriva DEŞEURILOR RADIOACTIVE Eveniment

Craiovenii sunt așteptați miercuri în Piața Mihai Viteazu din centrul orașului la un miting organizat împotriva obiectivelor nucleare de la Kozlodui. Evenimentul are loc cu o zi înainte de împlinirea a 32 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl.

Lucrările la depozitul de deșeuri nucleare de lângă Kozlodui, situat la doar 60 km de Craiova, au demarat în vara anului trecut. Potrivit activiştilor, pericolului reprezentat de acest depozit i se adaugă cel reprezentat de centrala nucleară, în contextul în care statul bulgar prelungește, fără consultări cu România, durata de funcționare a reactoarelor nucleare vechi de 30 de ani.

"Termenele limită vagi și lipsite de credibilitate pentru finalizarea testelor de siguranță transformă mărirea capacității unității nucleare de la Kozlodui și extinderea duratei de viață a reactoarelor într-un risc nuclear inacceptabil de mare. Îmbătrânirea materialelor devine o problemă de siguranță și pericol pentru reactoare, în special din cauza lipsei unei culturi a siguranței nucleare adecvate (...) Insistăm ca organismele de control să diminueze capacitatea de operare a unității și să închidă reactoarele", spuneau Oda Becker și Patricia Lorenz în „4 ani după Fukushima: Sunt centralele nucleare mai sigure?", se arată într-un comunicat de presă a Acțiunii pentru Renașterea Craiovei.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Craiova,   Bulgaria,   Kozlodui