Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Perla Scripcaru, o tânără de etnie romă admisă la 5 universități din Marea Britanie, consilier în Parlamentul European

Perla Scripcaru, o tânără de etnie romă admisă la 5 universități din Marea Britanie, consilier în Parlamentul European

Un articol de: - 03 Sep 2015, 11:37
Perla Scripcaru, o tânără de etnie romă admisă la 5 universități din Marea Britanie, consilier în Parlamentul European Foto: Adevarul Eveniment
Perla Scripcaru, o tânără de etnie romă din Botoșani, vrea să demonstreze cu tot dinadinsul că își poate depăși condiția. Părăsită de părinți la naștere, aceasta a fost crescută de o mătușă, absolventă de Litere. Astfel, Perla a citit foarte mult în copilărie și adolescență.

De-a lungul celor 12 ani de școală s-a lovit de multe prejudecăți, dar nu s-a lăsat indimidată și a absolvit Colegiul Naţional „A.T. Laurian”din Botoşani printre primii, iar Bacalaureatul nu a pus-o deloc în dificultate, obținând o medie mare.

Perla și-a dorit să-și continue studiile în Marea Britanie și a fost admisă la cinci Universități de prestigiu din Regatul Unit: : Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent.

În cele din urmă Perla a ales University o f Birmingham, scrie Libertatea.

Mai mult, liberalul Dan Buda i-a oferit un post de consilier la cabinetul său de europarlamentarul de la Bruxelles

“Din această lună, timp de 30 de zile va activa în biroul meu de la Bruxelles, ca stagiar. Am convenit cu ea să lucreze o lună până la merge la Londra, iar dacă programul îi va permite va rămâne în continuare ca asistentă în cadrul biroului meu de deputat european”, a declarat Daniel Buda pentru sursa citată.