Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Criza pestei porcine: Autoritățile abia acum licitează serviciile de prevenire şi eradicare a bolilor la animale

Criza pestei porcine: Autoritățile abia acum licitează serviciile de prevenire şi eradicare a bolilor la animale

Un articol de: B1.ro - 09 Aug 2018, 14:29
Eveniment

România se chinuie de două luni cu o criză a pestei porcine care a dus la uciderea a zeci de mii de porci. Cu toate acestea, doar acum 13 direcţii sanitar-veterinare sunt în proces de licitaţie pentru „servicii de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale”. 

Printre cele 13 se află şi câteva dintre cele grav afectate de pesta porcină:  Bihor, Satu Mare, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi. arată Libertatea.

Aproape toate licitaţiile au fost lansate în lunile iunie şi iulie 2018, atunci când epidemia de pestă porcină a devenit publică.

În plus, mulţi din veterinarii din circumscripţiile unde se fac licitaţiile se plâng că nu au acum nici bani de combustibil pentru deplasările pe care trebuie să le facă, fiind nevoiţi să se limiteze la activităţi de "subzistenţă".

Aceaste licitaţii desfăşurate foarte târziu vin în completarea faptului că ANSVSA a anulat inspecţiile ce trebuiau să aibă loc în primăvară pentru a reduce din cheltuieli.

 
 
 
Loading...