Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DE NECREZUT! Din 1.168 de focare de pestă porcină africană în UE, aproximativ 1.000 sunt în România (FOTO)

DE NECREZUT! Din 1.168 de focare de pestă porcină africană în UE, aproximativ 1.000 sunt în România (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 13:49
Eveniment

În România s-au concentrat aproape toate focarele active de pestă porcină africană depistate la porcii domestici, potrivit unui document al Directoratului General SANTE, din Comisia Europeană, care este responsabil de sănătate și siguranță alimentară.

Astfel, din totalul de 1.168 de focare de pestă porcină africană (PPA, n.r.) din Uniunea Europeană, 988 sunt în România.

Numărul focarelor PPA depistate la porcii mistreți, în statele membre UE, este de aproape patru ori mai mare prin comparație cu focarele identificate la porcii domestici, 4.155.

Pe de altă parte, țările care au multe focare PPA la mistreți, au foarte puține focare active confirmate sau chiar deloc la porcii domestici din ferme și din gospodăriile populației, scrie agroinfo.ro.

 

Primul rând de cifre reprezintă numărul focarelor PPA la porcii mistreți, iar al doilea rând, numărul focarelor PPA la porcii domestici:

Foto: agroinfo.ro

 
 
 
Loading...