Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum gestionează şeful ANSVSA epidemia de pestă porcină: A plecat de 25 de ori în deplări externe şi a făcut doar 15 vizite în ţară

Cum gestionează şeful ANSVSA epidemia de pestă porcină: A plecat de 25 de ori în deplări externe şi a făcut doar 15 vizite în ţară

Un articol de: B1.ro - 22 Sep 2018, 19:45
Eveniment

Virusul pestei porcine a provocat distrugeri puternice în România şi riscă să lase în urmă un dezastru în urma căreia zootehnia să nu îşi mai revină pentru mult timp. Cu toate acestea, preşedintele ANSVSA a fost mai interesat de a se deplasa în afara graniţelor ţării din diverse motive decât să se deplaseze în teritoriu pentru a vedea situaţia şi a vorbi cu fermieri grav afectaţi de această epidemie.

Faptul că în ultimul an şi jumătate a fost de două ori în China şi doar o dată în Satu Mare, judeţ de unde a izbucnit în România epidemia de pestă porcină, spune totul despre activatea şefului ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Un document publicat de Libertatea, obţinut de un cititor direct de la ANSVSA, arată că Geronimo Brănescu s-a deplasat ianuarie 2017, când a fost numit în funcţie şi până la finalul lui iulie 2018, de 25 de ori în afara ţării, perioadă în care a efectuat doar 15 deplasări interne.

Astfel, Brănescu a stat mai mult la Bruxelles decât în Tulcea şi Brăila, judeţe unde au fost închise crescătorii uriaşe de suine şi omorâţi mai mulţi de 200.000 de porci! În plus, acesta a mai atins Singapore şi Arabia Saudită în dauna graniţei cu Ucraina de unde a venit pesta porcină.

Cu toate acestea, Geronimo Brănescu pare de neclintit din fruntea ANSVSA, având sprijin chiar de la cel mai înalt nivel al politicii.

„Geronimo Brănescu este susţinut direct de însuşi Liviu Dragnea, de aceea declaraţiile ministrului Petre Daea despre el au fost eminamente pozitive, deşi extinderea pestei porcine africane continuă”, explică situaţia oamenii din cadrul Autorităţii.

„În ultimele săptămâni, au fost lungi perioade în care atât Geronimo Brănescu, cât şi adjuncţi ai săi au fost plecaţi în deplasări, unii în Europa, alţii în China”, mai spun angajaţi ANSVSA.

În ciuda faptului că peste tot se vorbeşte de criza pestei porcine, Geronimo Brănescu a plecat acum câteva zile la Parmalat, Italia, la o ședință a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor.

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   Petre Daea,   Liviu Dragnea
 
 
 
Loading...