Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 1.000 de tone de porumb infestat cu aflatoxină provenind din România, descoperit în Germania

Peste 1.000 de tone de porumb infestat cu aflatoxină provenind din România, descoperit în Germania

Un articol de: B1 TV - 20 Sep 2013, 09:18
Peste 1.000 de tone de porumb infestat cu aflatoxină provenind din România, descoperit în Germania Foto: arhivafoto.ro Eveniment

O nouă alertă alimentară care vizează produsele românești a fost lansată de autoritățile germane pe sistemul european unic de alertă.

De data aceasta, nemții reclamă importul unei cantități de peste 1.000 de tone de porumb furajer, infestat cu aflatoxină.

Este a șaptea alertă provenită din Germania, numai anul acesta. Potrivit ANSVSA, conform buletinului de analize făcut de comerciantul de la care a plecat marfa din România, porumbul era necontaminat.

Porumbul a plecat pe calea ferată din România, iar contaminarea putea apărea pe drum, spun specialiştii.

El a fost exportat din România pe calea ferată. Au fost implicate 24 de vagoane, cantitatea totală implicată fiind 1.275 de tone. 

Autoritățile germane au prelevat 4 buletine de analize, probe. Din aceste buletine două au fost conforme, unul în limita de marjă de detecție de eroare a aparatului, și un buletin neconform.

Până în momentul de față, Germania a remis șapte alerte prin sistemul european unic de alertă anul acesta, cinci dintre aceste alerte dovedindu-se false.

Peste 1.000 de tone de porumb, infestate cu aflatoxină
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Germania,   alertă