Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 1.100 de cazuri de infectare cu tulpini mutante ale SARS-CoV-2, depistate în România

Peste 1.100 de cazuri de infectare cu tulpini mutante ale SARS-CoV-2, depistate în România

Un articol de: Beatris Ionita - 06 Mai 2021, 12:52
Peste 1.100 de cazuri de infectare cu tulpini mutante ale SARS-CoV-2, depistate în România Sursa Foto: Hepta Eveniment

Nu mai puțin de 1.128 de cazuri cu diferite tulpini ale SARS-CoV-2, care determină îngrijorare, au fost depistate în România, a anunțat, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit CNSCBT, în 1.114 cazuri a fost depistată tulpina britanică, în 5 cea sud-africană, iar în 9 cazuri tulpina braziliană. În total, în țară, până în data de 2 mai s-au făcut 1690 de secvențieri.

Specisaliștii anunță că au fost înregistrate trei cazuri în care a fost depistată mutația E484K. Este vorba de cazuri înregistrate în județele Suceava, Ilfov și în București.

Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) și, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, se arată în comunicatul CNSCBT.

Au fost înregistrate și 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu tulpină britanică și 3 cu cea braziliană.

Citeşte mai multe despre:   tulpini SARS-CoV-2,   cazuri covid-19 ,   Romania,   CNSCBT