Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 1.350 de pacienți infectați cu nosocomiale în spitalele românești, în ultimele șapte luni. 274 erau internați în spitale COVID

Peste 1.350 de pacienți infectați cu nosocomiale în spitalele românești, în ultimele șapte luni. 274 erau internați în spitale COVID

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Oct 2020, 22:32
Peste 1.350 de pacienți infectați cu nosocomiale în spitalele românești, în ultimele șapte luni. 274 erau internați în spitale COVID Foto: Pixabay Eveniment

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) arată într-o notă că, în perioada 1 martie - 30 septembrie, 1.356 de pacienți din spitalele românești s-au infectat cu infecții asociate actului medical (infecții nosocomiale). Dintre aceștia, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. Documentul nu face referire la spitalele în cauză și nici la modul în care a evoluat starea acestor pacienți, informează HotNews.

 

ANMCS, despre pacienții infectați cu nosocomiale în spitalele românești

 

O notă a  Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile, citată de HotNews, arată că, în perioada 1 martie - 30 septembrie 2020, au fost înregistrate, în spitalele românești, 2.620 de evenimente adverse asociate asistenței medicale, dintre care 1.356 (51,76%) au avut drept consecință o infecție asupra pacientului.

Din cei 1.356 de pacienți, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID.

SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital: 211 cazuri în total, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID - în spitalele COVID și de suport, cel mai probabil, cei infectați în spital au fost cadre medicale.

Foto: HotNewsA început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Nelu Tătaru anunță o evaluare a spitalelor cu privire la situația infecțiilor nosocomiale la pacienţii COVID-19

 

Miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că toate spitalele vor fi evaluate pentru a se stabili dacă au existat infecţii nosocomiale la pacienţii depistați pozitiv cu coronavirus.

„Pacienţii cu Covid desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă  DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat. Aştept o evaluare a acestui lucru. Avem la acest moment 346 de focare desfăşurate în spital de la începutul acestei pandemii, cu 4825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient”, a declarat, miercuri, ministrul Nelu Tătaru.

Anunțul a venit după ce, luni, președintele Klaus Iohannis a susținut că va cere o informare la Ministerul Sănătății, dat fiind că Direcția de Sănătate Publică (DSP) nu raportase nicio infecție nosocomială la decesele COVID: „Mi se pare cel puțin ciudat, în condițiile în care s-au luat măsuri de îmbunătățire, dar de la ce am avut la zero e cale lungă și voi cere o explicație pentru asta”.

Miercuri, la a doua conferință din aceeași săptămână organizată de președintele Iohannis, Libertatea a întrebat din nou despre numărul de infecţii nosocomiale la bolnavii COVID-19, iar șeful statului a pus la dispoziție noul document.
 

Citeşte mai multe despre:   infectii nosocomiale,   pacienti COVID-19,   ANMCS,   Nelu Tataru,   Klaus Iohannis