Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 100 de pacienți au fost evacuați din spitalul Foișor, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii COVID

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din spitalul Foișor, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii COVID

Un articol de: Raluca Tindeche - 10 Apr 2021, 09:07
Peste 100 de pacienți au fost evacuați din spitalul Foișor, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii COVID Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Eveniment

Ministerul Sănătății a anunțat, într-un comunicat de presă, că 105 pacienți erau internați în spitalul Foișor, care este transformat în spital suport COVID.

”Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI - și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie”, se arată în comunicatul citat.

În ceea ce privește unitățile medicale în care au fost tranferați pacienții de la Spitalul Foișor, instituția guvernamentală face urmăroarele precizări: ”În Spitalul de Ortopedie Foișor erau internați un număr de 105 pacienți. 13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați. Dintre ceilalți 92 pacienți, 25 erau programați pt intervenții chirurgicale iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății explică și cine a coordonat procesul de evacuare a pacienților și de ce întreaga operațiune a început abia în cursul serii.

”Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București.

Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București.

Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00.

La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.

Reamintim că zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare. Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Foisor