Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 1000 de credincioși au venit din Ungaria pentru pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc

Peste 1000 de credincioși au venit din Ungaria pentru pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc

Un articol de: - 02 Iun 2017, 11:19
Peste 1000 de credincioși au venit din Ungaria pentru pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc Foto: Romania TV Eveniment

Au fost prezenți peste 1.000 de credincioși la pelerinajul organizat de Rusalii care s-a ținut la Șumuleu Ciuc. Oamenii au venit pentru acest eveniment din Ungaria, potrivit libertatea.ro.

Când au ajuns, credincioșii au fost primiți în gara din Cluj-Napoca de sute de oameni. Pelerinii au călătorit într-un tren cu 17 vagoane, au fost întâmpinaţi cu flori, cu steagurile Ungariei şi ţinutului secuiesc. Au fost și numeroși preoţi care îi aşteptau pe peronul gării unde au rostit rugăciuni.

A fost prezent în Gara Cluj-Napoca și consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos şi viceprimarul de Cluj-Napoca Olah Emese.

„Ne bucurăm că putem să venim, că ne dă Dumnezeu şi Fecioara Maria sănătate, că îi putem saluta pe fraţii noştri maghiari din Ardeal. Sper să ne revedem în fiecare an şi le mulţumesc clujenilor pentru primirea făcută”, a declarat pentru Monitorul de Cluj unul dintre pelerini, care a mai spus că de peste 20 de ani face pelerinajul la Şumuleu Ciuc

Citeşte mai multe despre:   credinciosi