Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 15.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: Peste 140.000 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei

Peste 15.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: Peste 140.000 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Ian 2021, 19:35
Peste 15.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: Peste 140.000 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță marți seară că, de la începutul campaniei naționale de vaccinare și până acum, în România au fost vaccinate 140.447 de persoane, dintre care 15.257 au primit serul anti-coronavirus în ultimele 24 de ore.

 

Câți români au fost vaccinați de la începutul campaniei de imunizare anti-COVID-19

 

Cele peste 140.000 de persoane cărora le-a fost administrat serul anti-COVID-19 au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, singurul care este administrat în acest moment pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 56 reacții comune și minore, dintre care 20 de reacții de tip local și alte 36 de reacții generale.

484 de reacții adverse au fost înregistrate, în total, în România, de la debutul campaniei de vaccinare. Este vorba despre 193 de reacții locale cu durere la locul injectării și 291 reacții generale, manifestate prin febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie și alergii de tip urticarie. În același timp, reprezentanții CNCAV precizează că o reacție este în curs de investigare.

”Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

 

A doua etapă a campaniei de vaccinare începe pe 15 ianuarie, zi în care va fi vaccinat și președintele Klaus Iohannis 

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

A doua etapă de vaccinare va începe, în România, vineri, 15 ianuarie.

„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Tot vineri, 15 ianuarie, va fi vaccinat și președintele Klaus Iohannis.

”Vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a anunțat șeful statului marți seară, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni.

 

 

Citeşte mai multe despre:   vaccinare anti-COVID-19,   CNCAV