Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 200 de oameni mor anual în urma incendiilor. IGSU: Tehnica de stingere este în mare majoritate mai veche de 20 de ani

Peste 200 de oameni mor anual în urma incendiilor. IGSU: Tehnica de stingere este în mare majoritate mai veche de 20 de ani

Un articol de: - 09 Aug 2016, 14:16
Peste 200 de oameni mor anual în urma incendiilor. IGSU: Tehnica de stingere este în mare majoritate mai veche de 20 de ani Eveniment

Peste 200 de oameni mor în România, anual, din cauza incendiilor iar alţi aproape 600 sunt răniţi, intervenţiile pompierilor fiind destul de dificile în condiţiile în care peste jumătate din tehnica de stingere a focului este mai veche de 20 de ani, arată datele din proiectul de consolidare a IGSU.

Strategia de consolidare şi dezvoltare a IGSU pentru perioada 2016-2025 a fost pusă în dezbatere publică de de Ministerul Afacerilor Interne pe 4 august și prevede "creşterea capacităţii operaţionale şi de răspuns, reducerii impactului efectelor situaţiilor de urgenţă asupra comunităţilor şi îmbunătăţirii calităţii misiunilor executate", scrie mediafax.ro.

Între anii 2008-2015 numărul incendiilor a crescut de la 15.500 pe an la 26.247, iar statistică privind numărul victimelor este și mai îngrijorătoarea, raportul aratând că peste 200 de persoane mor anual în urma incendiilor, iar alte 400-600 sunt răniți.

Principalele cauze ale incendiilor sunt manevrarea "instalaţiilor electrice cu improvizaţii ori defecţiuni (circa 26%), utilizarea focului deschis fără respectarea normelor(15%), neverificarea şi neîntreţinerea coşurilor de fum (24% ) şi acţiunile intenţionate (10%)".

"Abordarea riscului de incendiu este extinsă, în prezent, la situaţii specifice cum ar fi: incendiile de pădure, incendiile care se manifestă la clădiri înalte şi foarte înalte, depozite şi hale industriale, nave şi platforme maritime aflate în apele teritoriale, tuneluri rutiere sau feroviale", se arată în raportul privind Strategiei de consolidare și dezvoltatre a IGSU.

Citeşte mai multe despre:   victime