Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate sâmbătă, pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Poliția Capitalei: „Facem un apel la toți cetățenii să respecte aceste norme”

Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate sâmbătă, pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Poliția Capitalei: „Facem un apel la toți cetățenii să respecte aceste norme”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Oct 2020, 16:13
Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate sâmbătă, pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Poliția Capitalei: „Facem un apel la toți cetățenii să respecte aceste norme” foto: Pixabay Eveniment

Poliția Capitalei a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt Diana Sarca, că au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale sâmbătă, în urma controalelor efectuate pentru veficairea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară, transmite Agerpres.

Poliția Capitalei a aplicat sâmbătă peste 300 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regulilor de siguranță sanitară

 

Într-o declarație de presă susținută duminică, Diana Sarca a precizat că din totalul controalelor, efectuate în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, dar şi magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase şi restaurante, 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru alte nereguli constatate, privind fie actele de comerţ, sistemele de pază sau pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Totodată, Diana Sarca a menționat că în zona Centrului Vechi din Capitală au fost verificate 115 locaţii în care funcţionează societăţi comerciale, fiind constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.500 lei si a fost suspendată activitatea a 10 societăţi comerciale, care nu deţineau autorizaţiile necesare funcţionării.

Ea a explicat că o atenţie deosebită a fost acordată transportului în comun, dar şi în regim de taxi, fiind verificate peste 160 de mijloace de transport în comun de suprafaţă, dar şi garnituri de metrou.

De-a lungul zilei au fost legitimate peste 900 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de societăţi comerciale. Au fost purtate discuţii cu cetăţenii şi li s-a atras atenţia asupra purtării în mod corespunzător a măştii de protecţie, asupra necesităţii distanţării fizice, a respectării regulilor de igienă.

„Facem un apel la toţi cetăţenii sa respecte aceste norme. O facem pentru noi şi familiile noastre, pentru noi şi cei din jurul nostru. Am întâlnit situaţii când, la vederea poliţiştilor, au fost puse măştile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru au fost scoase. Nu o faceţi pentru noi. Vă faceţi rău dumneavoastră. Sănătatea şi viaţa dumneavoastră nu sunt cuantificabile. Noi, împreună cu toţi cei implicaţi în acţiunile de verificare, continuăm activităţile, aşa cum am făcut şi până acum. Suntem şi rămânem la datorie", a mai spus Diana Sarca.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că la nivel național au fost depistate 1.835 de cazuri noi de COVID-19. Cel mai recent bilanț plasează România la un total de 135.900 de îmbolnăviri confirmate de la izbucnirea crizei sanitare. Capitala a contabilizat 336 de cazuri noi.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Politia Capitalei