Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 4.000 de elevi din Harghita nu au acces la internet. Inspector şcolar general adjunct: Nu putem să le impunem operatorilor de internet să monteze antene în acele sate (VIDEO)

Peste 4.000 de elevi din Harghita nu au acces la internet. Inspector şcolar general adjunct: Nu putem să le impunem operatorilor de internet să monteze antene în acele sate (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 26 Aug 2020, 15:47
Peste 4.000 de elevi din Harghita nu au acces la internet. Inspector şcolar general adjunct: Nu putem să le impunem operatorilor de internet să monteze antene în acele sate (VIDEO) Eveniment

Situaţie dificilă în Harghita, cu mai puţin de trei sptămâni până la începerea şcolilor. 10% dintre elevii din judeţ nu au acces la internet, arată ultimele date, iar dacă educaţia se va face în mediul online, acei elevi nu vor avea cum să participe.

 

Harghita: Mii de elevi din județ nu vor putea participa la cursurile online pentru că nu au acces la internet

 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Cristinel Glodeanu, inspector şcolar general adjunct al județului Harghita a explicat că în această situație se află peste 4.000 de elevi, pentru care se caută soluții.

”Noi am centralizat datele și numai 9,17% dintre elevi nu au niciun dispozitiv. Pe de altă parte, în toate unitățile cu personalitate juridică avem acces la internet. Vorbim despre acele sate unde, din păcate, nu este problema noastră pentru că nu putem să le impunem operatorilor de internet să monteze acolo antene.

Am discutat și, împreună cu domnul prefect și domnul președinte al Consiliului Județean, Inspectoratul școlar a făcut un apel public către toate instituțiile și toate ONG-urile care pot sprijini elevii ca să primească donații cu diferite mijloace pentru a putea să aibă acces la aceste activități online.

Pe de o parte, au fost cazuri când autoritățile publice locale au cumpărat tablete pentru toți elevii, chiar și pentru cadrele didactice. Au fost cazuri când oameni de bine au reușit să doneze către unitățile școlare fie laptopuri, fie tablete și cred că situația se îmbunătățește de la o zi la alta. Aceste date au fost centralizate în luna mai. De atunci, situația s-a îmbunătățit.

Avem 9,17%, adică un total de 4.203 elevi dintr-un total de peste 50.000 de elevi.

Noi, în județul Harghita, chiar ne străduim să găsim cele mai bune condiții pentru copiii din comunitatea noastră”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Guvernul va deconta costul a 500.000 de tablete pentru elevi

 

În ședința din 19 august, Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziţiei de 500.000 de tablete în valoare de 100 de milioane de euro şi a materialelor de protecţie sanitară necesare în şcoli, în valoare de 50 de milioane de euro. La aceste costuri se mai adaugă și 25 de milioane de euro pentru containerele sanitare care vor ajunge în localităţile fără apă curentă şi canalizare din toată țara. 

Premierul Ludovic Orban a făcut apel, marți, la Parlament, să voteze în procedură de urgență modificarea Legii 55 pentru a putea fi emise reglementările secundare referitoare la începerea noului an școlar, pe 14 septembrie.

”Aşteptăm ca Parlamentul să voteze în procedură de urgenţă modificarea Legii 55, pentru că modificarea Legii 55 este indispensabilă pentru a putea emite toate reglementările secundare care să statueze modul de începere a şcolii. De asemenea, este deja prezentat public un proiect, care e în dezbatere, privitor la regulile de deschidere a şcolilor şi, în mod evident, vor urma discuţii şi consultări cu autorităţile locale, pentru că avem nevoie de o colaborare foarte bună cu reprezentanţii administraţiei locale, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiţii de începere a şcolilor”, a spus șeful Guvernului.

Citeşte mai multe despre:   Harghita