Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 500 de adolescenţi din Gorj au tendinţe sinucigaşe

Peste 500 de adolescenţi din Gorj au tendinţe sinucigaşe

Un articol de: - 17 Iun 2011, 14:56
Foto: B1 TV Eveniment

Peste 500 de adolescenţi din Gorj s-au gândit să se sinucidă. Dincolo de cifra seacă, informaţia provoacă mare îngrijorare printre părinţii şi profesorii din Târgu-Jiu. Inspectoratul şcolar a chestionat peste 8.200 de elevi din clasele a VIII-a şi până la ultima clasă de liceu.

„Avem cauze de ordin personal şi cauze de ordin şcolar. Cauzele cele mai multe sunt de ordin familial”, a declarat Gheorghe Miţescu, inspector adjunct ISJ Gorj.

Probleme de acasă par să-i afecteze atât de mult pe copii, încât unii se gândesc la suicid. Printre caurile cele mai des înâlnite de numără „familii dezorganizate, familii reconstituite, existenţa unui părinte vitreg, părinţi plecaţi în străinătate, relaţii conflictuale în familie, violenţa domestică”, potrivit Natalia Mihai, psiholog ISJ Gorj, care a adăugat că părinţii trebuie să conştientizeze că trebuie să aibă o relaţie extrem de strânsă cu propriul copil.

Din toamnă, conducerea Inspectoratului Şcolar Târgu-Jiu vrea să implice şi părinţii în programe de consiliere psihologică.

Întreg oraşul a intrat în alertă după ce doi adolescenţi s-au aruncat în Jiu, iar alţi doi elevi au fost salvaţi de la moarte în ultima clipă.

Elevii din Gorj au fost chestionaţi cu privire la suicid
Embed:
Citeşte mai multe despre:   elevi,   Gorj,   suicid,   sinucidere