Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 70 de ani de închisoare pentru inculpații din dosarul ”prostituate pentru VIP-uri”

Peste 70 de ani de închisoare pentru inculpații din dosarul ”prostituate pentru VIP-uri”

Un articol de: - 09 Oct 2015, 18:49
Peste 70 de ani de închisoare pentru inculpații din dosarul ”prostituate pentru VIP-uri” Foto: agora.md Eveniment
Majoritatea inculpaților din așa-numitul dosar ”prostituate pentru VIP-uri” au fost condamnați la închisoare, un fost ofițer al serviciilor de informații implicat în acest caz primind închisoare cu suspendare, informează Agerpres.

Raul Hancheș (fost Rus, care și-a schimbat numele prin căsătorie), zis Pricu, a primit cinci ani de închisoare, la care se adaugă 1027 zile închisoare dintr-o sentință mai veche și 2 ani interzicerea unor drepturi. Pe numele său este emis mandat european de arestare preventivă și mandat de urmărire internațională întrucât s-a sustras de la urmărirea penală și judecată.

Teodor Șchiop, zis Doru Pușcărie, liderul grupării, a primit cea mai mare pedeapsă: 8 ani de închisoare.

La rândul lui, fostul ofițer al Serviciului de Informații Externe și al Serviciului Român de Informații, Claudiu Vulpe, zis Fox, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 8 ani.

Ei au fost arestați în octombrie 2010 și trimiși în judecată de Tribunalul Alba în februarie 2011. Ei au fost cercetați pentru constituire, sprijinire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, șantaj și pentru alte infracțiuni.

Potrivit procurorilor, printre clienții fetelor care au fost obligate de proxeneți să se prostitueze s-au aflat și politicieni locali, profesori universitari, medici. Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituția în folosul membrilor grupării, printre care și 10 minore. Fetele erau plasate de membrii grupării, în scopul întreținerii de relații sexuale, fie la diferite localuri din Alba Iulia și din alte localități din apropiere, fie direct acasă la clienți. Aceștia se întâlneau cu fetele doar după ce, în prealabil, discutau cu membrii grupării și conveneau cât trebuie să plătească, cea mai mare parte a banilor ajungând la suspecți fie direct de la client, fie predați de fete. În unele cazuri fetele au fost obligate să se prostitueze și în Italia și Germania.

Procurorii DIICOT au mai susținut că gruparea a șantajat, la comandă, mai multe persoane pentru recuperarea unor datorii. În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra locuințelor a două victime.

Condamnările decise de Tribunalul Alba:
Raul Rus - 5 ani şi 1.027 zile (rest de pedeapsă rămas de executat) închisoare Hancheş Gianina Viorela – 2 ani şi 6 luni de închisoare Vulpe Vasile Claudiu - 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 8 ani Cîndea Sergiu Andrei – 7 ani de închisoare Decean Ioan Nicolae – 5 ani de închisoare Lupu Gheorghe - 5 ani de închisoare Muntean Nicolae - 5 ani de închisoare Roşca Ioan Nicolae - 7 ani de închisoare Şchiop Teodor Victor, zis ”Puşcărie” (liderul grupării) – 8 ani de închisoare Şerpu Petru - 3 ani de închisoare Câmpean Darius Mihail - 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 5 ani Pîrvu Mihai Dorin zis ”Puşcărie Mic” - 4 ani şi 6 luni închisoare Cernea Ştefan - 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani Bakai Gabriel Antoniu - 7 ani, 6 luni şi 1.054 zile (rest de pedeapsă rămas de executat) de închisoare Saviato Luigi – 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani şi 500 de lei amendă administrativă

Citeste mai mult: adev.ro/nvyet7

Raul Rus - 5 ani şi 1.027 zile (rest de pedeapsă rămas de executat) închisoare
Hancheş Gianina Viorela – 2 ani şi 6 luni de închisoare
Vulpe Vasile Claudiu - 3 ani cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 8 ani
Cîndea Sergiu Andrei – 7 ani de închisoare
Decean Ioan Nicolae – 5 ani de închisoare
Lupu Gheorghe - 5 ani de închisoare
Muntean Nicolae - 5 ani de închisoare
Roşca Ioan Nicolae - 7 ani de închisoare
Şchiop Teodor Victor, zis ”Puşcărie” (liderul grupării) – 8 ani de închisoare

Însumând toate pedepsele, inclusiv resturile de pedeapsă pentru cei doi inculpaţi recidivişti, rezultă aproximativ 70 de ani de închisoare.

Citeste mai mult: adev.ro/nvyet7
Însumând toate pedepsele, inclusiv resturile de pedeapsă pentru cei doi inculpaţi recidivişti, rezultă aproximativ 70 de ani de închisoare.