Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj, anulate pentru că au fost depuse cu întârziere

Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj, anulate pentru că au fost depuse cu întârziere

Un articol de: - 16 Noi 2014, 13:51
Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj, anulate pentru că au fost depuse cu întârziere Foto: debanat.ro Eveniment
Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj au fost anultate, duminică, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba, după o sesizare a Alianţei PSD-UNPR-PC, pe motiv că cererile au fost depuse cu întârziere, fiind depășit termenul prevăzut de legea electorală, informează Mediafax.

Reprezentanții BEJ Alba afirmă că membrii biroului au decis să acepte o contestaţie depusă de Alianţa PSD-UNPR-PC prin care se solicita anularea a 93 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la Spitalul Blaj, pe motiv că au fost depuse prea târziu.

Cererile pentru urna mobilă au fost depuse duminică dimineaţă de către reprezentanţii spitalului şi aceptate de biroul secţiei de votare numărul 85 din Blaj.

Biroul Electoral Judeţean a decis anularea deciziei secţiei de votare din Blaj şi constatarea ca "tardiv depuse a cererilor pentru deplasarea urnei speciale", decizia fiind definitivă.

Conform reprezentanţilor BEJ Alba, cei 93 de pacienţi de la Spitalul Blaj nu apucaseră să voteze înainte de soluţionarea contestaţiei.

Alegătorii netransportabili din motive de boală sau invalididate, cei internaţi în spital, cei aflaţi în arestul poliţiei, în arest la domiciliu sau care execută, în penitenciar, o pedeapsă privativă de libertate pot vota folosind urna specială, cereri în acest sens putând fi depuse până în preziua alegerilor.