Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste o sută de hectare de pădure au ars în judeţul Harghita

Peste o sută de hectare de pădure au ars în judeţul Harghita

Un articol de: - 26 Iul 2012, 08:54
Peste o sută de hectare de pădure au ars în judeţul Harghita Foto: alba24.ro Eveniment

Incendiile de vegetație se țin lanț în România. Peste o sută de hectare de pădure au ars în judeţul Harghita, în noaptea dinspre miercuri, fiind nevoie de intervenția pompierilor în mai multe locuri, informează Mediafax.

Cinci focare erau active în diferite zone, unele dintre ele stinse, dar reaprinse din cauza vântului. La unele focare se intervine de aproximativ două săptămâni şi altele abia izbucnite.

În zona Vlăhiţa - Căpâlniţa au ard aproximativ 50 de hectare de pădure, la un focar izbucnit în urmă cu două săptămâni. Peste o sută de pompieri militari şi voluntari de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Căpâlniţa şi Vlăhiţa, un pluton de vânători de munte şi localnici au încercat să stingă focarele de pe pe suprafaţa incendiată.

La Sânsimion au ars aproximativ zece hectare din fondul forestier al composesoratului Cetăţuia.

Peste 20 de hectare s-au reaprins şi în zona Subcetate - Mortonca, spre vârful Bătrâna, aproximativ 40 de persoane luptându-se cu flăcările pe un teren extrem de accidentat, la aproape o mie de metri altitudine.

Celelalte focare s-au situate pe raza comunei Sântimbru (circa cinci hectare de pădure) și în zona peşterei Sugău (15 hectare).

Citeşte mai multe despre:   Harghita,   pompier