Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste trei milioane de elevi și preșcolari încep școala. Aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt în curs de renovare

Peste trei milioane de elevi și preșcolari încep școala. Aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt în curs de renovare

Un articol de: B1 TV - 14 Sep 2015, 10:13
Peste trei milioane de elevi și preșcolari încep școala. Aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt în curs de renovare Eveniment
Vacanţa s-a încheiat, iar pentru elevi este prima zi de şcoală, aşa că părinţii s-au grabit să-i ducă pe copii la festivităţi, informează B1 TV.

Cei mai mulţi nu pot renunţa la maşini, deşi tocmai din acest motiv s-a circulat greu.

Peste 3 milioane de elevi și preșcolari încep cursurile, chiar dacă nu toate unităţile de învăţamânt sunt pregătite să-şi deschidă porţile.

Cu toate acestea, unii copii vor învăţa, cel puţin în primele zile printre schele.

Cu mai putin de 24 de ore înainte de deschiderea noului an şcolar, la liceul teoretic Ion Barbu din Capitală muncitorii lucrau de zor la renovarea unităţii de învăţământ.

Un telespectator ne-a sesizat faptul că această clădire nu are acoperiș, iar sălile de clasă sunt în plin proces de renovare.

Nu este singura școală din țară cu probleme. Peste 20% din clădirile ce ar trebui să adăpostească elevii nu au autorizație de funcționare.

"Sunt pregătite, procentul pe care l-ați amintit se referă la numărul de clădiri nu la unități de învățământ. Procentul este mai mare, raportat la clădiri pentru că sunt clădiri care nu sunt destinate direct lucrului cu elevii"
, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

La începutul lunii septembrie erau încă în curs de renovare aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ, din totalul de 19.000 de şcoli.

Noul an şcolar e împărţit în două semestre, iar de aceasta dată vacanţa de iarnă va fi mai lungă cu o săptămână, adică începe pe 19 decembrie şi ţine până pe 10 ianuarie.