Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Agriculturii cere românilor să ducă la analiză carnea de porc congelată

Ministrul Agriculturii cere românilor să ducă la analiză carnea de porc congelată

Un articol de: B1.ro - 03 Oct 2018, 10:45
Eveniment

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a cerut românilor, marți, să ducă la analiză carnea de porc congelată înainte de a o consuma.

În cazul în care e confirmă prezenţa pestei porcine, ministrul a afirmat că se urmăreşte procedura de confiscare şi distrugere.

"Toate produsele care sunt în congelator trebuie să fie sub control sanitar-veterinar. Producătorul să se ducă de bună voie şi să spună: 'Am tăiat porcul. Ia fă-mi o analiză la el! O fi bolnav, pot să îl mănânc în continuare sau nu îl pot mânca?', ca să oprim această posibilitate, pentru că există această posibilitate (de răspândi pesta porcină africană, n. r.). Trebuie să transmitem oamenilor ce trebuie să facă. (...) Poate nu am fost suficient de înţeleşi de oamenii respectivi, iar cu ajutorul dumneavoastră vom fi şi mai bine înţeleşi. Iar eu vă stau la dispoziţie indiferent când doriţi, pentru a le explica oamenilor ce trebuie să facă, astfel încât să ne ferim toţi de această boală şi să fim sănătoşi, pentru că avem ce mânca în România, avem unde creşte porci în România, avem cu ce-i creşte. Sigur, aici este o problemă. ANSVSA a mers şi a anunţat, inclusiv prin primari şi prin mass-media, pentru a se cunoaşte de către cei care au făcut acest lucru neştiind, din frică şi din nesiguranţă. În momentul în care a apărut pentru prima dată în ţară o asemenea molimă, evident că pe om îl cuprinde frica şi zice: 'Mi-ai atacat existenţa mea' şi, atunci, l-a sacrificat şi l-a pus în congelator", a declarat ministrul Agriculturii.

Totodată, acesta a precizat că analizele sunt gratuite și durează până la 48 de ore.

"Analiza nu costă nimic şi durează până la 48 de ore. Avem până la această dată 24 de laboratoare în România unde se pot face aceste analize. Prima noastră solicitare, prima noastră dorinţă şi primul nostru apel este să se ducă la medicul veterinar şi să facă aceste analize, să fie convins că animalul respectiv nu a fost contaminat cu acest virus. Oamenii sunt extraordinari de cuminţi şi sunt foarte atenţi, de aceea şi noi trebuie să fim atenţi ce le spunem. Eu mă străduiesc să o fac şi, dacă şi dumneavoastră mă ajutaţi, e un lucru minunat. Am luat măsuri peste tot în ţară. În cazul în care carnea din congelator este contaminată, medicul veterinar îi va spune ce să facă. Nu vreau să iau atribuţiile medicului veterinar", a menționat Daea, scrie adevărul.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea
 
 
 
Loading...